28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklananlar arasında yer alan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın annesi Rabia Özkasnak, 10 yıldır kaldığı Tokat Huzurevinde pazartesi akşamı rahatsızlandı. Özkasnak, daha sonra ambulans ile Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Özkasnak geçen salı akşamı hayatını kaybetti. Özkasnak'ın cenazesi daha sonra hastanenin morguna kaldırıldı. Erol Özkasnak'ın cezaevinden izinli çıkabilmesi için bekletilen Özkasnak'ın cenazesi bu sabah 3 çocuğundan biri olan Ertuğrul Özkasnak ve yakınlarına teslim edildi. Cenaze daha sonra kent merkezindeki Ali Paşa Camisine getirildi.

10 SİVİL ASKER EŞLİK ETTİ

Annesinin ölüm haberini tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde öğrenen emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, özel izinle cenazeye katılmak için bu sabah kente geldi. Karayolu ile kente gelen Özkasnak, ilk olarak kalacağı otele geçti. Burada bir süre dinlenen Özkasnak, daha sonra beraberindeki 4 araçlık sivil konvoy ile cenazenin kılınacağı Ali Paşa Camisi'ne geldi. Minibüs ile camiye gelen Özkasnak'a 10 sivil askerin eşlik ettiği görüldü. Bu sırada Özkasnak, basın mensuplarının soruları üzerine konuşmayacağını belirterek sadece 'Üzgünüm' demekle yetindi. Camiye gelen Özkasnak, burada cuma namazının kılınmasını beklerken, taziyeleri kabul etti. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılmak için saf tutan Özkasnak'ın yanında sivil kıyafetli askerler de saf tuttu. Kardeşi Ertuğrul Özkasnak'ın ise ağabeyinden üç sıra ilerde saf tuttuğu görüldü. Cenaze namazına eski AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu'nun da katıldığı gözlendi. Kılınan cenaze namazı sonrası emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, annesinin tabutunu bir süre taşıdı. Cenaze daha sonra kent merkezinde bulunan Ağbayır Mezarlığında toprağa verildi.

'OĞLUNUN CEZAEVİNDE OLMASI ETKİLEDİ'

Cenaze namazı öncesi camide gazetecilerin sorularını cevaplayan Erol Özkasnak'ın kardeşi Ertuğrul Özkasnak, ağabeyinin tutuklanmadan önce sık sık annesini ziyaret etmek için Tokat'a geldiğini belirterek, "Ağabeyimin yaşadığı son durumlar annemi çok etkiledi. Cezaevine girmesi annemi çok tetikledi" dedi. Bugün Tokat'ta kalarak taziyeleri kabul edecek olan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın yarın kentten ayrılarak cezaevine döneceği öğrenildi.