3. Havalimanı inşaatında geçtiğimiz günlerde çıkan olaylarda çok sayıda işçi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 43 kişi dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

15 kişi adli kontrol, 28 kişi ise "Kamu Malına Zarar Verme", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "Polise Mukavemet", "İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 24 kişiyi tutuklarken 19 kişiyi ise adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Tutuklanan işçilerden birinin annesinin adliye kapısında "Zalimler çocuğumu geri verin", Benim canım yandı", "Yaktılar beni Allah'ım" şeklinde feryat ettiği görüldü.

ANNENİN FERYADI DUYULMADI

Türkiye gündemi 14 Eylül tarihinde yapımı halen devam 3.havalimanı'nda ter döken işçilerin haklı isyanı ile sarsıldı...

Havalimanı işçileri daha insancıl koşullarda çalışmak için 15 maddelik bir talep listesini şirket yöneticilerine sunmuştu. 

Liste içler acısı... Tek istedikleri Yatakhane, lavabo ve banyo temizliği, ha birde tahtakurusu sorunu...

Yaklaşık 400 işçi yaptıkları protesto ardından 15 Eylül'de gece yarısı baskınıyla gözaltına alındı.

Gözaltının ardından kimileri 'İşçiler sudan sebeplerle ayaklandı' dedi kimileri ise 'Bu itler, bitlendik falan diyorsa da üzerlerine biber gazı sıkıp, içlerindeki şeytanı çıkartacaksın!' deyip anlamsız bir kin kustu...

Nedir bu düşmanlık? Bu kin dolu bakış neden?

Peki ya zaten kötü koşullar altında çalışan ve haksız yere gözaltına alınan emekçi işçilerin aileleri?

Bu kin dolu mesajları yayınlayanlar gece gündüz demeden leş gibi çalışma koşullarında emek veren işçilerinin ailelerini de mi düşünmedi. 

Bugün o işçilerden 24'ü tutuklandı. Ve aileleri adliye kapısında haklı bir isyanda...

Tutuklanan işçilerden birinin annesi adliye kapısında 'Çocuğumu geri verin', 'Benim canım yandı', 'Yaktılar beni Allah'ım' şeklinde feryat etti...

isciler-ne-istiyir.jpg