Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya getirilen tutuklu sanıklar Mesut Dere, Mevlüt Düzgün ve Özgür Azak, Diyarbakır'dan içmek için esrar satın aldıklarını, uyuşturucu ticareti yapmadıklarını savundu. Dere savunmasında, Antalya'da inşaat işçisi olarak çalıştıklarını belirterek, "Esrar, Antalya'da pahalı olduğu için Diyarbakır'a gidip Nemo adındaki satıcıya 600 lira verip satın aldık. Biz içiciyiz, ticaret yapmıyoruz'' dedi. Dere, mahkeme başkanının ''Esrarı niye turşu bidonuna gizlediniz'' sorusuna ''Satın aldığımız esrarı nem almasın diye turşu bidonları içerisisine koyduk'' yanıtın verdi. 

Tanık olarak dinlenen polis memurları Nevzat P. ve Erhan Ö. da esrarı otomobilin bagajında iki turşu bidonunun içerisinde bulduklarını anlattı. Mahkeme heyeti uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Mesut Dere, Mevlüt Düzgün ve Özgür Azak'a 5'er yıl hapis ve 10'ar bin lira para cezası verdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde 6 Ekim'de durdurdukları bir otomobilin bagajında yaptıkları aramada, üzeri battaniye ile örtülmüş 2 turşu bidonunun içerisinde 4 kilo 200 gram esrar bulmuş, gözaltına alınan 3 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


VD(OE/İD)