Konusunda uzman peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri, akademisyenler ve derginin yazarlarından oluşan jüri, binlerce başvuru arasından Kuşadası’ndan Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyesi Hüseyin Nohutlu’nun bahçe çalışmasını Türkiye birincisi seçti. Değerlendirmede, Nohutlu’nun bahçesinde doğal bir tarzın hakim olduğu pastel ve canlı tonların uyum içinde sergilendiği, bahçe tasarımının bir ressamın tablosunu andırdığı belirtildi.

Hüseyin Nohutlu, Avşar Sitesi’ndeki evinin bahçesini 10 yıldır doğada gördüğü şekillerde tasarladığını ve kış ayları boyunca yaz için hazırlık yaptığını söyledi. Türkiye’de yapılaşmalarla anılan Kuşadası’nda, bahçe düzenlemelerinin çok önemli olduğunu düşündüğünü kaydeden Nohutlu, "EKODOSD’la yaptığım doğa yürüyüşleri sırasında sürekli bitkileri çiçekleri inceliyorum. Doğada gördüklerimin küçük bir modelini kendi bahçemde uygulamaya çalıştım. Ortaya kendimin de beğendiği güzel bir düzenleme çıktı. Birinciliğin Kuşadası’na verilmesinden dolayı çok mutluyum. Bahçesi olanların amatörce uğraşarak, kendi bahçelerini güzel bir hale getirebilirler. Bahçelerin güzel olması, kentin de güzel olmasını sağlayacaktır" dedi.

Ev Bahçe Dergisi ve Doğa Koleji işbirliğiyle düzenlenen 'En güzel Bahçe, En güzel balkon' yarışmasında ikinciliği Bodrum’dan Şengül Devecioğlu, üçüncülüğü de Ankara’dan Evin Kırca aldı. Hüseyin Nohutlu, sponsor Doğa koleji tarafından Paris’te Lüksemburg bahçelerine gezi ödülü kazandı.