Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde, Uşak’ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 39 yaşındaki Ahmet Kaya’nın kolları ile sağ bacağının da Atilla Kavdır’a nakledilmesi ameliyatı 11 saat sürerek, saat 14.30'da tamamlandı. Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ardından kol ve bacak nakli yapılan Kavdır da yoğun bakım ünitesinde hazırlanan özel odaya alındı. AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile operasyonun başkanlığını yapan AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ın saat 15.00 sıralarında nakillerle ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Diğer yandan Ahmet Kaya'nın kadavrasından alınan yüzün yerine silikon ve özel maddeden aslıyla birebir örtüşen maske yapılıp kadavrasının ailesine aynı şekilde teslim edileceği belirtildi.

EN BÜYÜK YARDIMCISI EŞİ

Nakillerin mimarı olarak gösterilen Hacettepe Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Ömer Özkan'ın en büyük yardımcısı ise aynı hastanede görev yapan AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı olan eşi Yrd. Doç. Özlenen Özkan. Türkiye'nin ilk çift kol nakli ve dünyada kadavradan ilk rahim nakli ameliyatlarını gerçekleştiren Ömer Özkan, geçen 27 Aralık'ta düzenlenen törenle 'Prof. Dr.' ünvanını alarak 'biniş' giydi.

Anabilim Dalı Başkanı olan Ömer Özkan, yeni ünvanıyla 'Öğretim Üyesi' olurken, ana bilim dalı başkanlığı görevini de o tarihten itibaren eşi Yrd.Doç. Özlenen Özkan üstlendi. Ömer- Özlenen Özkan çiftinin bir kız çocukları bulunuyor.



EA(SU/İD)