İstanbul’da polise başvuran işadamı Mehmet A., sevgilisi tarafından uyutulduktan sonra para ve ziynet eşyalarının çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Gasp Büro Amirliği'nde ifade veren Mehmet A., “Onunla geçtiğimiz Ağustos ayında Belarus’a iş görüşmesi yapmaya gittiğimde tanıştık. Birlikte olduk. Daha sonra benimle birlikte İstanbul’a gelmesini söylediğimde kabul etti, İstanbul’da birlikte yaşamaya başladık. O gece Fenerbahçe-Trabzon maçını izlemek için televizyon karşısına oturmuştuk. Ben ondan mevye suyu istedim. Birkaç yudum aldıktan sonra kendimden geçmişim. Kendime geldiğimde yatak odasındaydım. Kapı kilitliydi, güçlükle kapıyı açtığımda evde bulunan 4 bin lira para ile 66 bin lira değerinde ziynet eşyalarının alındığını fark ettim.” dedi.

HAVALİMANINDA YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili başlattığı soruşturmada Mehmet A.’nın kayıp sevgilisi Alena S.’nin peşine düştü. Ülkesine gitmeye çalıştığı öğrenilen Alena S.’yi yakalamak için Atatürk Havalimanında önlem alındı.  Uçağa binmek için havalimanına gelen Alena S. gözaltına alınarak Gasp Büro Amirliğine getirildi. Alena S.’nin bavulundan gasp edilen ziynet eşyalarından bazıları ele geçirildi.

"YANLIŞLIKLA ALMIŞIM" DEDİ 

Poliste verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Alena S., “Ondan ayrılmaya karar vermiştim. Eşyalarımı topladım. Karanlıkta ziynet eşyalarının bazılarını yanlışlıkla almış olabilirim” dedi. Poliste işlemleri tamamlanan Alena S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.