Van’da 23 Ekim'deki 7.2, 9 Kasım 2011 tarihindeki 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Uluslararası Lions Kulupleri Birliği tarafından Kıyıcak köyüne yaptırılan 10 derslikli İlköğretim okulu yapılan törenle hizmete açıldı. Yapılan törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş, Lions Kulüpler Birliği Türkiye Başkanı Hüsamettin Ocak ve kurum amirleri katıldı. Depremin ilk günüden bu yana Van’da bulunduklarını söyleyen Lions Kulüpler Birliği Türkiye Başkanı Hüsamettin Ocak, “Türk Lionları olarak depremin ilk gününden bu yana Van’da çalışmalar yaptık. Van'a yaptığımız bir çok yardımın ardından Kıyıcak köyünde 10 derslikli ilköğretim okulu yaptırdık. Bize destek veren ve arkamızda duran tüm herkese ve Türk lionlara çok teşekkür ediyoruz. Van’a hizmet etmek bizi çok mutlu etmiştir” dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu da yaşanan depremlerin ardından Türkiye'de birçok sivil toplum örgütü ve hayırsever vatandaşın yardım elini uzattığını anlattı. Vali Karaloğlu, “Yaşanan depremlerde bir çok vatandaş hayatnı kaybederken, birçok bina yıkıldı. Bu yıkılan binaların büyük bir kısmını da okullar oluşturuyordu. Bugün burada bir okulun açılması da Van için son derece önemlidir. Bu okulun yapılmasına yardım eden ve depremin ilk gününden bu yana bizimle çalışan Türk Lionlarına ve onun destekçilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş, Lions Kulüpler Birliği Türkiye Başkanı Hüsamettin Ocak hazırlanan kurdeleyi keserek okulu hizmete açtı.