Dağcılığın olimpiyatı kabul edilen 14x8000 projesi kapsamında Himalaya Dağları'nın Nepal topraklarına düşen kesimindeki 8 bin 91 metrelik Annapurna Dağı’na tırmanışına devam eden milli dağcı Tunç Fındık, önünden giden Meksikalı ekibin çığ altında kalışını kare kare fotoğrafladı. Meksika ekibinden 4 kişi tamamen çığ altında kalmalarına karşın, biraz tecrübelerinin biraz da şanslarının yardımıyla kurtulabildi. Ekibe hemen yardıma koşan Tunç Fındık ve arkadaşları, dağcıların yeniden kampa dönmesine yardımcı oldu. Tunç Fındık kaza anını kare kare fotoğraflarken, kazanın haberini ve fotoğraflarını sponsoru Globalstar Avrasya yetkilisi Soner Abacı’ya geçti. Abacı, yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

“Tunç Fındık ekibi ile bu ayın 19’unda zirveye çıkmak için hareket etmişler. En önden İspanyol dağcı ekibi Çığ Vadisi olarak adlandırılan bölgenin duvarından çıkış yapmış. Arkalarından Meksika ekibi gidiyormuş. Tunç ve ekibi en arkada kalmış. Meksika ekibi vadiye girdiği anda çığ düşmüş ve Tunç Fındık hemen fotoğraf makinasına sarılmış. Çığın çok çabuk düştüğünü ve kendilerine kadar ulaşma riski olduğunu söyledi. Bu nedenle bulundukları yerden kımıldayamamışlar. Bir süre sonra çığın altında kalan ekibin yeniden hareketlendiğini görünce, en çok ölüme neden olan kar-buz çığı olmadığını, toz-kar şeklinde bir çığ olduğunu anladıklarından hemen yardımlarına koşmuşlar. Tunç Fındık ayrıca bunun tamamen anlık bir olay olduğunu, daha önce çok fazla çığ düşüşünü görüntülediğini ama ilk defa bir ekibin çığın altında kaldığının fotoğraflarını çektiğini söyledi. Bu kazada kimsenin zarar görmemiş olması işin en sevindirici yanı dedi.”

Tunç Fındık’ın Annapurna tırmanışı anlık olarak, Uydu Haberleşme Operatörü Globalstar Avrasya tarafından sağlanan Spot Kişisel Takip ve Güvenlik Cihazları ile www.tuncfindiknerede.com internet sayfasından takip edilebiliyor.



MS(İÖ/AAA)