Alanya'da turistik otellerin yoğun olduğu Saray Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yer alan Hasan Şenli Saray Camii'nin önünden geçen turistler, cami duvarına yerleştirilen elektronik tabela sayesinde Kuran-ı Kerim'in bazı surelerini İngilizce, Almanca ve Rusça okuyabiliyor. Türkçenin de yer aldığı 4 dilde yayın yapılan elektronik tabela, otellerinden çıkarak ilçe merkezine veya plaja giderken cami önünden geçen turistlerin ilgisini çekiyor. Sureleri okuyan bazı turistler, imam Ahmet Ali Demirağ'dan cami hakkında bilgi alıyor. Demirağ ise İslam dinini anlatmak için İngilizce, Almanca ve Rusça bastırdığı broşürleri turistlere veriyor.

Cami imamı Ahmet Ali Demirağ, turistlerin okuyabilmesi için sureleri yabancı dillerde yayınlama fikrinin turizmci bir hayırseverden çıktığını söyledi. Bu fikrin ortaya çıkması üzerine Kuran-ı Kerim'den bazı sureleri Almanca, Rusça ve İngilizceye çevirttiklerini belirten Demirağ, "Sureleri 4 dilde yayınlama fikrini ortaya atan hayırsever elektronik tabelayı satın alındı. Bu tabelayı caminin önünden geçen herkesin görebileceği bir noktaya yerleştirdik. Daha sonra bilgisayar yazılımı desteği ile caminin dış cephesine yerleştirdiğimiz ekrandan sureleri yayınlamaya başladık" dedi.

TURİSTLER MUTLU OLUYOR

Yoldan geçen turistlerin Kuran-ı Kerim'in ayetlerini kendi dillerinden okuyarak mutlu olduklarını dile getiren Demirağ, şöyle dedi:

"Biz de kendilerine Allah'tan hidayet diliyoruz. Ekran, özellikle akşam saatlerinde otellerinden çıkarak ilçe merkezine yürüyen turistlerin dikkatini çekiyor. Gruplar halinde cami önünde durup okuduklarına şahit oluyoruz. Sureleri kendi dillerinde okuyan bazı turistler daha sonra camiyi de ziyaret etmek istiyor. Biz de elimizden geldiği kadar bilgi vermeye çalışıyoruz. Maksadımız, bu güzel dinimizi, memleketimize gelen turistlere en güzel şekilde sunmaya çalışmak."

Hasan Şenli Saray Camii'nde 8 yıldır görev yapan imam Ahmet Ali Demirağ, çok sayıda turistin ziyaret etmesi üzerine 5 yıl önce camiyi ve İslam dinini tanıtan İngilizce, Almanca ve Rusça broşürler bastırarak turistlere dağıtmaya başladığını sözlerine ekledi.



TE(HA/COŞ)