Bir döviz bürosunda çalışan Emrah Şahin, dün gece saat 22.00 sıralarında, işyerinin hemen önündeki banka giderek oturdu. Telefonla konuşan Şahin, elindeki cüzdanı banka koydu. Bu sırada döviz bürosuna gelenler olunca ayağa kalkan Emrah Şahin, cüzdanını bankta unuttu. Daha sonra kaldırımda yürüyen Hollandalı çift cüzdanı fark etti. İddiaya göre Roben Garried Zeeman, cüzdanı eline alarak eşine gösterdi ve açarak kontrol etti. Cüzdanının sahibini bulmak için sağa sola bakan Hollandalı turist, 30 metre ileride Pamukkale Meydanı’nda duran polis aracına gitti. Cüzdanı bulduklarını anlatan turistler, Marmaris Çarşı Polis Merkezi’ne getirildi ve ifadeleri alındı.

HOLLANDALI ÇİFT: PARA YOKTU

Roben Garried Zeeman’ın, “Cüzdanı bankta bulduk ve içine bakıp kimlik aradık. Sadece banka kartı vardı, para yoktu. Bulduğumuz cüzdanı alarak polise teslim ettik” dedi. Yıllardır Marmaris’e tatile gelen çift, ifadelerinin ardından kaldıkları otele bırakıldı.

'BİN LİRA VARDI' İDDİASI

Cüzdanın sahibi Emrah Şahin ise çalıştığı döviz bürosu ve bir marketin güvenlik kamera kayıtlarını alarak Çarşı Polis Merkezi’ne gidip şikayetçi oldu. İfadesi tamamlanan Şahin, “Cüzdanımı bankta unuttum. Müşteri ile ilgilendikten sonra aklıma geldi. Banka gittiğimde cüzdan yerinde yoktu. Hemen döviz bürosunun kaldırımdaki bankı gören güvenlik kamera kayıtlarını çıkardım. Polise geldim. Cüzdanım içinde bin lira para ve kartlarım vardı şikayetçiyim” dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarında cüzdandan para alındığı yolunda görüntü olmadığı belirtildi.