Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve eşi Nilay Yılmaz, Tunceli kent merkezinde yalnız başlarına yaşayan ve yaşı 70'i geçen yaşlılarla, kentin en lüks oteli Şaroğlu Otel'de öğlen yemeğinde buluştu. Yemeğe katılan yaşlılar önceden seçildi ve tek tek özel araçlarla evlerinden alınarak otele getirildi. Yemekte, Emniyet Müdürü Yılmaz'la sohbet eden yaşlıların çoğunun kimsesiz, yada yakınlarının il dışında olduğu belirlendi. Yaşlıların elini öpen Yılmaz, bundan böyle görevli polislerin belli aralıklarla yaşlıları evlerinde ziyaret edeceğini söyledi.

Yaşlılara birer baston hediye eden Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, "Bin yıldır bu topraklarda aynı kültür ile yaşıyoruz. Tuncelili halkımız da bizi ve çocuklarını aynı kültürle yetiştirdi. Bizim kültürümüzde yaşlılarımıza sahip çıkmak var. Şu an yanımda duran Hıdır amcam, geçtiğimiz hafta beni ziyarete geldi sağ olsun. Kendisi 10 yıl evvel kaybettiğim rahmetli babama çok benziyor. Ben o dakika karar verdim, Hıdır amca ile bir aile sohbeti yapmaya, evine gidip onu da evimde misafir etmeye. Bu düşünce ile oldu bu iş" dedi.

Emniyet görevlileri olarak yaşlılara özen göstereceklerini belirten Hayati Yılmaz, "Biz yaşlılarımızın çocukları olmak istedik. Onların bastonları olmak istedik. İşin doğrusu benim de baba şefkatine ihtiyacım var. Hıdır amca da onu bana gösteriyor. Geldikleri için çok mutlu oldum" diye konuştu.