Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde ortaya çıkan fişleme skandalının ardından, Nazimiye İlçesi'nde Kaymakam Hasan Sazkaya, vatandaşların daha iyi hizmet alması için geçen hafta bir uygulama başlattı. Uygulamaya göre, Hükümet Konağı'ndaki resmi dairelere gidip sıkıntı ve sorunlarını aktaran vatandaşların işlerinin daha iyi takip edilmesi için iletişim bilgilerinin ye aldığı bir form doldurmaları istendi. Vatandaşların doldurduğu formlarla sorunlarının çözülüp çözülmediğinin takip edilmesinin denetlenmesi için yapılan uygulama, ilçede 'fişleniyoruz' söylentilerine neden oldu. Bunun üzerine kaymakamlık uygulamadan vazgeçti.

BELEDİYE BAŞKANI: UYGULAMA İYİ NİYETLİ

Nazimiye Belediye Başkanı CHP'li Cafer Kırmızıçiçek, kaymakamlığın yaptığı uygulamanın bir fişleme olmadığını, iyi niyet içerdiğini söyledi. Kırmızıçiçek şöyle dedi:

"Bazı vatandaşlarımız Hükümet Konağı'ndaki resmi dairelere işleri için gittiklerini ve kendilerinde iletişim bilgileri istendiğini, bu durumun fişlenme olabileceğini bize iletince biz de durumu kaymakamımız sayın Hasan Sazkaya ile görüştük. Kaymakam, düzenlenen formu bize gösterdi, formda iletişim bilgileri ve hangi daire müdürü ile hangi sorunu görüşmek için gittiği sorulmuş ve formu doldurmak zorunlu değilmiş. Kaymakam kış şartlarını da göz önüne alarak vatandaşlara hizmetlerin zamanında verilip verilmediğini ve sorunların hallolup olmadığını daha sonra denetlemek için bu yöntemi yapmak istemiş. Kötü bir niyet yok. Vatandaş dairede işi çözümlenmiş ve sorunu çözülmüş ise yetkililer telefonla arayıp vatandaşı bilgilendirmek için bunu yapmış. Kaymakam Sazkaya, 'eğer vatandaş bu hizmeti istemiyor telaş yaşıyorsa biz de uygulamadan vazgeçeriz' dedi ve uygulamaya son verdi."



FD(GG)