Tunceli'nin merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Uzuntarla Köyü kırsalında bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri bugün saat 05.30'da teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Karadan bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen askerler, Uzuntarla Köyü yakınlarında stabilize yola döşenmiş bombalı tuzağı fark etti.

Bölgeye gönderilen bomba uzmanı jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada küçük mutfak tüpü ve tenekeler içine yerleştirilmiş, 2 metre arayla 3 ayrı noktaya tuzaklanmış toplam 50 kilo ağırlığında bombaları buldu. Tahrip gücü yüksek bombaların, hem uzaktan kumandalı, hem de kablo bağlantılı elle patlatılmaya hazır olduğu ve A-4 plastik patlayıcı, demir parçaları ile desteklendiği belirlendi. Bomba uzmanları, patlayıcı olay yerinde infilak ettirmeden etkisiz hale getirdi.

VALİ TAŞKESEN; FACİA ÖNLENDİ

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Uzuntarla Köyü yakınlarında etkisiz hale getirilen bombanın A-4 plastik patlayıcı ile desteklendiğini ve 3 ayrı noktaya toplam 50 kilo olarak tuzaklandığını söyledi. Taşkesen, "Tahrip gücü yüksek bomba güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde patlamadan etkisiz hale getirilerek, büyük facia önlendi. Bölgede güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor" dedi.