Ovacık İlçesi'nde kasaplık yapan 53 yaşındaki Taner Tokmak, aldığı karakollara erzak verme ihalesi kapsamında dün saat 18.00'de Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 40'ıncı kilometresinde bulunan Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu'na erzak götürdü. Tokmak, dönüş yolundayken karakola 500 metre mesafede PKK'lıların yola döşediği basma düzenekli bomba, infilak etti.

Meydana gelen patlama ile araçta bulunan sürücü Taner Tokmak ve arkadaşı Süleyman İşçi, parçalanarak yaşamını yitirdi. Patlama sırasında demir yığınına dönen araç parçaları 150 metrekarelik alana dağıldı. Taner Tokmak ve Süleyman İşçi'nin ceset parçaları da patlama yerinden 150 metre uzaktaki Munzur Çayı kenarında bulundu.

Güvenlik birimleri, bombanın yaklaşık 150 kiloluk ve A4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış olabileceğini belirterek; bu şekilde hazırlanan bir bombanın zırhlı aracı bile parçalayabilecek güçte olduğunu söyledi. Bombanın karakoldan çıkabilecek muhtemel zırhlı araçlar için yola döşendiğini anlatan güvenlik birimleri, basma düzenekli hazırlanan bombanın sivil araç geçişinde patladığı bilgisini verdi. Yetkililer, patlama ile birlikte 2 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde bir çukurun oluştuğunu belirtti.

Patlamada yaşamını yitiren Taner Tokmak ve Süleyman İşçi'nin cesetleri, önce Ovacık ilçe merkezine daha sonra da otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olaydan sonra bölgede bugün sabah saatlerinde hava destekli operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri bölgeye yakın dağlık ve ormanlık alanlarda başka tuzakların da olabileceği gerekçesiyle bölgede mayın araması yapıldığını belirtti.



FD(GG/AAA) (FOTOĞRAF)