Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezindeki bütün okullar 2 gün süre ile tatil edildi. Tunceli kent merkezine eğitime pazartesi günü başlanacak.

Tunceli'de Okullar Caddesi üzerindeki Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan halı sahanın çatısı aşırı kar yağışı nedeniyle çöktü. Şans eseri kimsenin bulunmadığı halı saha kullanılamaz duruma geldi. Halı sahanın üst tabanınında biriken tonlarca karın neden olduğu çökme sonrası hala sahının bütün zemini demir yığını ve karlarla kaplandı ve saha kullanılamaz duruma geldi. Hergün onlarci kişinin maç yaptığı hala sahada o sırada kimsenin bulunmaması olası bir faciayı da önlediği belirtildi.

KARLIOVA- ERZURUM YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçe merkezinde kar kalınlığı bir metreye ulaşırken, Karlıova- Erzurum karayolu, ulaşıma kapandı. Yolun kapanması nedeniyle bir çok araç Karlıova'da beklemeye başladı.

Üç günden beri kar yağışının devam ettiği Karlıova'da, günlük yaşam ve ulaşımda büyük sıkıntılar meydana geliyor. Erzurum karayolunun kapanması nedeniyle ilçede bekleyen yolcu otobüsleri ve özel araç sahipleri kahve ve lokantalarda yolun açılmasını beklemeye başladı. Karayolları ekipleri de aralıksız olarak başladığı yol açma çalışlarına devam ediyor.

KARLIOVA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

İlçe merkezinde sık sık elektrik kesilmesi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarında kopmalar yaşandı. Karlıova'ya bağlı 57 köy yolu, kar nedeniyle kapanırken, bu köylerin bir çoğuna elektirik verilemiyor.

Yoğun kar yağışı trafik kazalarına da yolaçtı. Karlıova'dan Kümbet Köyü'ne giden ve sürücüsünün adı öğrenilemeyen 12 KM 0442 plakalı midibüs yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Midibüste bulunan 18 yolcu yara almadan kurtulmayı başardı. Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, yolda mahsur kalan yolculara kalacak yer temin ettiklerini belirterek, bu yolculara her öğün sıcak yemek verebilecek şekilde hazırlandıklarını söyledi.



Serkan BİNGÖL / BİNGÖL,



FD,SB(GG/COŞ)