Avukat Murat Ergün, yaptığı yazılı basın açıklamasında, müvekkili Tuğamiral M. Fatih İlğar’ın “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aymazlıkla suçladığı, son dört Genelkurmay Başkanı’nı vatan haini olarak nitelediği ve ülkenin ya ekonomik krizle ya da iç savaşla kendine gelebileceğini” söylediği iddia edilen ses kaydını, 'gerçek dışı, hukuksuzluk örneği, itibarsızlaştırma amaçlı iftira belgesi' olarak niteledi. Avukat Murat Ergün, şunları söyledi:

“Kamuoyu çok iyi bilmektedir ki, yalan, karalama ve iftira, son yıllarda ülkemizde yaşanan yargı süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Sadece yargı alanında değil, siyaset ve toplumsal yaşamın her alanında, bir takım kesimlerin hedefinde olan kişi ve kurumlar, üretilmiş sahte delillerle, dijital ortamda oluşturulmuş ses kayıtlarıyla karalanmakta ve mağdur edilmektedir. Bahsi geçen ses kaydının içeriğinin doğru olup olmadığı ya da üzerinde herhangi bir oynama yapılıp yapılmadığı hususu kadar önemli olan bir başka konu, bu hukuk dışı ses kaydının içeriğine, bazı ulusal gazetelerde ve farklı internet sayfalarında yer verilmiş olmasıdır.”

ZAMANLAMA MANİDAR

Gerçek dışı ses kaydının zamanlamasının son derece manidar olduğunu ifade eden Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilindiği üzere, İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve kamuoyunda Kafes/Poyrazköy davası olarak bilinen davada sanık olarak yargılanan Mehmet Fatih İlğar, bu dava kapsamında 2 Mayıs 2012 tarihli duruşmada söz alarak, Poyrazköy’de çıkan ve sanıkların suçlanmasına sebep olan mühimmatın, farklı davalarda da ortaya çıktığını belgelerle ispatlamıştır. Bu konuda detaylı bir görsel sunum da hazırlayan ve duruşma sırasında sunumunu gerçekleştiren müvekkilimin bu açıklamaları, yazılı ve görsel medyada son derece geniş yankı bulmuş, bazı basın kuruluşları tarafından özel olarak bu konuda ayrıntılı haber yapılmıştır. Müvekkilimin maddi gerçeği ortaya çıkaran, sanıklara kurulan komployu deşifre eden bu çalışması belli ki bir takım çevrelerde rahatsızlık yaratmış ve sonuç olarak müvekkilimden rövanş alma ve müvekkilimi itibarsızlaştırma amacıyla, gerçek dışı bir ses kaydı yayınlama kararı verilmiştir.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Gerçek dışı ses kaydının içeriğine bakıldığında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genlerinde yer alan askeri hiyerarşiye bağlılık, sadakat ve güven ilişkisine de darbe vurmak istendiğinin anlaşıldığını dile getiren Ergün, “Bir Türk Subayı olarak, son nefesine kadar komutanlarına karşı saygı ve sadakatinden en ufak bir sapma olmayacağına yemin etmiş olan müvekkilim hakkında, gerçek dışı ses kaydı içeriğine konulan akıl ve vicdan dışı ifadeler, müvekkilimi olduğu kadar Türk Silahlı Kuvvetler bünyesindeki uyum ve insicamı da hedef almaktadır. Müvekkilim hakkında ortaya atılan gerçek dışı ses kaydı ile ilgili olarak, gerek üretenler gerekse dezenformasyonun amacına ulaşmasına alet olanlar hakkında gerekli hukuki ve cezai süreç başlatılmıştır” dedi.



SG(İÖ/AAA)