Alaeddin Tepesi- Selçuk Üniversitesi Kampus hattında yaklaşık 24 kilometrelik mesafede yolcu taşımacılığı yapan tramvaylar, 1970-1990 yılları arasında Almanya'nın Köln kentinde kullanıldı. 1992 yılında ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'ya getirildi. 60 tramvay, 24 saat gündüzleri 3-4 dakika araylara geceleri de saat başı olarak hat güzergahında günlük 310 sefer yapıyor. Saatte 55 kilometre hız yapan tramvaylar yılda yaklaşık 30 milyon yolcu taşıyor.

Cemal Kabar da tramvayların eski olması ve yavaş seyretmesine dikkat çekmek için 3 arkadaşıyla klip hazırladı. Yılmaz Erdoğan'ın 'Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim' şiirini 'Ben senin metro olabilme ihtimalini sevdim' şeklinde uyarlayan Kabar, klibi de internette sosyal paylaşım sitelerinde yayınladı.

Tramvayın çoğu yolcusunun Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduğunu hatırlatan Cemal Kabar, şunları söyledi:

"Bu klibi, tramvayın yavaş gitmesinden ve aksaklıklarından dolayı yaptık. Selçuk Üniversitesi'ni bir çok öğrenci tercih edip Konya'ya geliyor. Ama bu tercihlerinin tramvay yüzünden pişmanlığa dönüşmemesi için yaptık. Tramvayla kampüs ile Alaeddin Tepesi, arası neredeyse 1 saat sürüyor. Ankara- Konya arası yüksek hızlı trende yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Günümüzün 2 saati yolda geçiyor. Klibin çekimlerini 7 Nisan günü yapıp, internette paylaştık. Paylaştıktan sonra dikkat çekti. Yetkililerden ricamız metro olmasa bile konfor ve hızın artırılmasıdır."



HD(İA/SS)