Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de, dün gün boyu yağan yağmur, gece kar yağışına dönüştü. Gece Edirne kent merkezine yağan ve bina çatıları ile otomobillerin üzerine beyaza bürüyen kar yağışı, sabah etkisini yitirdi ve çıkan güneşle birlikte eridi. Kar yağışı en çok Bulgaristan sınırındaki Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’ne bağlı sınır köylerinde etkili oldu. Kar yağışı sonrası Hamzabeyli Köyü'nde kartpostalık güzel manzaralar ortaya çıktı. Mevsimin ilk kar yağışının ardından köy kahvesinde oturanlar dışarı çıkıp kartopu oynadı.

Kırklareli kent merkezinde gece aralıklarla yağan kar yağışı zeminde etkili olmazken, Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, ulaşımda sorun yaşanmaması için kar kürüme çalışması yaptı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde ise kar yağışı sabah saatlerinde etkili oldu. Yaklaşık yarım saat yağan kar yağışı sonrası araçların ve binaların çatıları beyaza büründü. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ise trafikte güçlükle ilerledi.

Kar yağışı, Trakya genelinde kent merkezlerinde etkisini yitirirken, yüksek kesimlerde aralıklarla devam ediyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bölgede hava sıcaklığının en düşük 2, en yüksek 8 derece olacağını ve yağmur yağışı beklendiğini bildirdi.



FK(LK/SS) (FOTOĞAFLI)