Dondurucu soğukların ardından Kars'ta kar yağışı kendisini gösterdi. Özellikle 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken eğitim-öğretime verilen 1 günlük aradan sonra okullar, 24 Aralık pazartesi günü açılacak. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, merkezlerle bağlantısı kesilen 106 köy yolunu açmak için çalışmaya başladı. Ekipler, gelen yardım çağrılarını değerlendirerek yolda mahsur kalanları kurtamaya devam ediyor.

Merkez Çakmak Köyü'nde öğretmenlik yapan ve Paşaçayırı Mahallesi'nde oturan 45 yaşındaki Tamer Köse 6 evin bulunduğu kardan kapanan patika yolu traktörü taktığı aparatla greyder gibi kullanıp açtı. Öğretmen Tamer Köse, "Yoğun kar yağışından dolayı sürekli yollar kapanıyor. Evin dışına bile çıkamıyoruz. Komşularımın evinin önünü de kardan temizliyorum. Meslek hayatım boyunca sürekli kırsal alanda görev aldım. Gerçekten özellikle kış mevsiminde çalışma koşulları çok ağır. Allah, herkese kışın yardım etsin" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Erzurum'da 6, Ardahan'da 4, Ağrı'da 1 olarak ölçüldüğünü bildirdi.  Muş ve Iğdır'da gecenin en düşük sıcaklığı ise sıfır derece oldu.



BA(KS/İD)