Bayram tatilini İstanbul dışında geçirenlerin bir bölümü Cumartesi gününden itibaren yola çıktı. Kurban Bayramı'nın dördüncü günü olan pazar günü trafikteki yoğunluk doruğa ulaştı. TEM'in Kocaeli geçişinde yoğunluğun dün gece yarısından sonra da devam ettiği görüldü. Ankara ve Eskişehir yönlerinden gelen araçların kesişme noktası olan Adapazarı'ndan itibaren İzmit'e kadar yoğun bir trafik akışı gerçekleşirken, bugün öğlenden sonra dünkü yoğunluk tekrarlanmaya başladı.

TEM'in İzmit Bekirdere Rampası'nın başlangıcı da olan Kandıra turnikelerinin bulunduğu noktada, Bursa yönünden gelen araçların TEM'e girmesi, ve burada yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi sıkışıklığı arttırdı. Bekirdere Rampası'ndan itibaren trafik durmasa da, tünel ve viyadük geçişlerinde çok ağır seyrediyor.

Yalova Topçulari İskelesi'ndeki yoğunluk nedeniyle sıra beklemek istemeyenler İzmit Körfezi'ni karayolundan dolaşıyor. Bu nedenle Yalova-İzmit arasında E-130 Karayolu'nda büyük yoğunluk oldu. İzmit'e doğru görülen bu yoğun trafikte tek sıkışma noktası, köprü ve viyadük çalışması yapılan Gölcük İlçesi'nin Kerimağa Geçişi oldu. Buradaki bölünmüş yoldan sadece birer aracın geçebilmesi nedeniyle Gölcük'ten Değirmendere semtine doğru yığılma gözleniyor. Buradan gelen araçların bir kısmı Kandıra turnikelerinden, bir kısmı da D-100 üzerinden İzmit kent içinden geçerek Batı Turnikeleri'nden TEM'e girdi.

Gebze Eskihisar'daki İDO'ya ait feribot iskelesinde büyük hareketlilik oldu. Özellikle Yalova Topçular'dan bekleme yapmaksızın sürekli dolu gelen feribotlardan inen araçlar polisin aldığı önlemler arasında Çayırova'dan TEM'e yönlendirildi.



MB,EA(MB/İD)