Geçen 5 Eylül’de Karşıyaka Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Özel Ege Bilgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyan Merkezi’nin sahibi Canay Çamlıbel, işyerine gittiği sırada, tek yönlü yolda kurallara aykırı olarak geri geri giden Ergün Kal yönetimindeki 35 DP 019 plakalı otomobilin altında kaldı. Canay Çamlıbel, hastanede verdiği yaşam savaşını 15 gün sonra kaybederek, yakınlarını üzüntüye boğdu.

ANNELERİ İÇİN YÜRÜDÜLER

Trafik kazalarına karşı birçok kampanya başlatan ve aktif olarak rol alan Canay Çamlıbel’in çocukları Ruşa Çamlıbel, Heval Çamlıbel Ginyol ve Armağan Çamlıbel de Ankara’ya yürüyerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iletilmek üzere yazdıkları mektubu bıraktı.

Bu arada, sürücü Ergün Kal hakkında da 'taksirle ölüme neden olmak'tan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Karşıyaka 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

CANAVAR KURBANLARI İÇİN YENİ KAMPANYA

Türkiye’nin, Dünya Sağlık Örgütü’nün isteği üzerine trafikte ölümleri azaltmayı ve yaya merkezli bir sistemi taahhüt etmesi nedeniyle, Canay Çamlıbel’in çocukları da 'Trafikte yeni yasaları, imza atın, hızlandırın' kampanyası başlattı. Her gün çok sayıda kişinin trafik kazalarında hayatını kaybetmesine rağmen önlemlerin yeterli olmadığını, cezaların da caydırıcılık sağlamadığını dile getiren Çamlıbel’in kızı Heval Çamlıbel Ginyol, yasaların biran önce çıkartılması için 17 Mart’ta Karşıyaka Çarşı girişinde olacaklarını söyledi. Annesinin ve çevresinde mezarı olan kişilerin hemen hepsinin trafik kazası kurbanı olduğunu söyleyen Çamlıbel, "Doğançay Mezarlığı’nda toplandıktan sonra hep birlikte Karşıyaka Çarşı’ya gideceğiz ve orada trafik cezalarının ağırlaştırılması, ek önlemlerin alınması için imza kampanyası başlatacağız. Böylece acıların son bulmasını istiyoruz" dedi.



TY(İÖ/SS)