Trabzonspor As Başkanı Şakar, tedavi altına alındığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaretçi akınına uğradı. Şakar’ı ilk ziyaret edenler arasında yer alan Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Şakar'ın durumunun iyi olduğunu söyledi. Özbak, silahlı yaralama olayının neden meydana geldiğini bilmediklerini belirterek şöyle dedi:

"Evi, benim evime yakın. Saat 02.34'de telefonum çaldı, arayan Şakar'dı. 'Ağabey vuruldum' dedi. Zaten telefon etmeden önce silah sesi duymuştum. Ben yetişene kadar Ziyabey Tesisleri'nde kalan bir kişi araca bindirip hastaneye götürmüş. Bunun kim olduğu belli değil. Emniyet bilse de bu konuda bize bir şey söylemiyor" diye konuştu.

"SALDIRGAN UÇAĞIN RÖTAR YAPTIĞINI DAHİ BİLİYORDU"

Özbak, bu saldırının planlı olduğunu tahmin ettiklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Olayın neden olduğunu bilmiyoruz. Kendisi de, biz de bilmiyoruz. Karabük’te maç izledikten sonra Ankara uçağı ile döndüler. Ankara uçağı 22.45'de Trabzon’a hareket edecekti. Ancak, uçak 1.5 saat rötar yapmış. Saldırgan bunları biliyordu. Uçak Trabzon’a indikten sonra 02.00 sıralarında evine girmek üzereydi. Kulüp şoförü onu evine getirmiş ve merdivenlerin yakınında bırakmış. As başkanımız, 'Eve giderken kimseyi görmedim. O sırada silah sesi duydum ama önce anlamadım' dedi. Merdivenlerin önünde vuruldu ama eve kadar yürüdü. O sırada olay sıcak olduğu için acıyı hissetmedi. Ama merdivenlerde ayağında acıyı hissedince arkasına dönmüş, kısa boylu bir kişinin montunun kapşonunu kafasına çekerek kaçtığını fark etmiş" dedi. 

Özbak, saldırganın saklanarak bu eylemi gerçekleştirdiğini, Emniyet'in olayı aydınlatacağını kaydederek, "Bu olaya mutlaka bir yere bağlıdır. Ama bunun Karabükspor yenilgisi ile bir ilişkisinin olamayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

"AS BAŞKANIN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Özbak, Şakar’ın sağlık durumunun olduğunu , bir merminin ayağına isabet ettiğini, kemiğe teğet geçip çıktığını kaydederken, "Sağlığı ile ilgili endişe verici bir durum yok" dedi, 

Bu arada Asbaşkan Nevzat Şakar'ın vurulması sonrasında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in de telefonla arayarak sürekli sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi.



YES(TM/İD)