Şike davasının kararına bir itiraz da davanın müdahili Trabzonspor Kulübü’nden geldi. Avukat Nusret Yılmaz aracılığıyla davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, “Aziz Yıldırım’ın lideri olduğu iddia edilen suç örgütü ve üyeleri" başlığı altında 21 kişi, “Trabzonspor A.Ş.’nin müsabakaları için teşvik eylemleri" başlığı altında 29 kişi için verilen kararlara itiraz edildi.


YILDIRIM’A EKSİK CEZA VERİLDİ


Sanıklar hakkında eksik ceza tayin edilerek mahkumiyet kararı verildiği ifade edilen dilekçede, “Mahkemece, sanık Aziz Yıldırım hakkında ceza tayin edilirken alt sınırdan uzaklaşılmış, ne var ki yine de eksik ceza tayin edilmiştir" denildi. Aziz yıldırım’ın 4 maçta şike yapmak, 3 maçta da teşvik primi vermek suçundan cezalandırıldığının belirtildiği dilekçede, 6 maçta şike yaptığı iddiasına ilişkin beraat kararı verildiği hatırlatıldı. Yıldırım’ın birden fazla eylem nedeniyle cezalandırıldığı anlatılan dilekçede, “Ne var ki, mahkumiyet kararı verilen sanık hakkında suçun işleniş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri, suçun etkileri, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın güttüğü amaç, yasada öngörülen cezanın üst sınırı dikkate alındığında eksik ceza tayin edilmiştir" ifadeleri yer aldı. Kararda, Yıldırım hakkında verilen cezanın Fenerbahçe Kulübünün başkanı olması nedeniyle yarı oranında arttırıldığının ifade edildiği dilekçede, mahkemenin Yıldırım tarafından gerçekleştirilen eylemlerin Fenerbahçe yararına işlendiğini kabul etmiş olduğu vurgulandı. Yasada “Suçun spor kulüplerinin veya sair bir tüzel kişinin yararına işlenmesi halinde, bunlara, şike ve teşvik primi miktarı kadar para cezası verilir. Ancak verilecek idari para cezasının miktarı 100 bin Türk lirasından az olamaz" hükmü olduğu hatırlatılan dilekçede, “Bu düzenleme gereğince, sanık Aziz Yıldırım eylemlerini Fenerbahçe Spor Kulübü yararına işlediği içindir ki, ayrıca bu kulüp aleyhine maddede belirtilen miktarda idari para cezası uygulanması gerekirken, bu konuda bir karar verilmemiş olması bozma nedenidir" denildi.


SALDIRGAN TUTUMU NEDENİYLE İNDİRİM DOĞRU DEĞİL


Yıldırım’ın duruşmalardaki agresif hali, saldırgan tutumu, savunma sınırlarını aşar mahiyetteki hakaretamiz beyanları dikkate alınmadan, cezasında indirim yapılmasının doğru olmadığına dikkat çekilen dilekçede, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün davaya müdahil olması nedeniyle kararın bozulması gerektiği belirtildi. Dilekçede, birden fazla eylem nedeniyle mahkum olan sanıklara eksik ceza verilmesi, bazı sanıkların beraat etmesi ve Aziz Yıldırım’a idari para cezası verilmemesi nedeniyle kararın bozulması istendi. Dilekçede haklarındaki kararın bozulması istenen sanıkların bazıları şunlar:

“Aziz Yıldırım,Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Mecnun Odyakmaz, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Sercan Yıldırım, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Ümit Karan, Önder İpek."


(BB)