Bugün işyerlerine gitmeyen Kamu- Sen ve Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 500 kişi, saat 09.00 sıralarında Trabzon Valiliği önünde toplanarak Meydan Parkı’na kadar yürüdü. Sendika flamaları ve çeşitli pankartlar taşıyan memurlar, yürüyüş boyunca çalışma şartları ile zam beklentilerini dile getiren sloganlar attı. Kalabalık grup arasında üniformalı öğrenciler ve çocukların da bulunması dikkat çekti. Kamu çalışanları ayrıca memura hak ettiği değeri vermemekle suçladıkları Ak Parti hükümetini protesto etti.

Meydan Parkı’nda Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından Kamu- Sen  Temsilcisi Coşkun Dilber konuştu. Dilber, "Bugün buraya gelmek, haksızlıkları, alın terimizi, emeğimizi çalanların karşısına bir abide gibi dikebilmektir. Bir taraftan Türkiye’nin ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olmasıyla övünenlerin diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine 4 aylık enflasyon kadar maaş artışı teklifi sunması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir" dedi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Kamu- Sen üyelerinin eyleminin ardından da KESK’e üye kamu çalışanları eylem yaptı. Atapark’ta 10.00 sıralarında toplanan yaklaşık 600 KESK üyesi, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek Meydan Parkı’na kadar yürüdü. Burada zam beklentilerine ilişkin taleplerini ve hükümete tepkilerini dile getiren memurlar adına KESK dönem sözcüsü Muhammet İkinci konuştu. Hükümetin kapı kulları olmadıklarını söyleyen İkinci, "Milyonlarca insanla dalga geçen teklifini, 'Bütçe olanaklar bu kadar. Mali disiplini bozamayız' diyerek savunan hükümetin ileri sürdüğü hiçbir gerekçe kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

Daha sonra büyük halka oluşturan ve davul zurna eşliğinde horon oynayan eylemci memurlar olaysız şekilde dağıldı. Bir memur da ayağındaki yırtık ayakkabıyı önce gazetecilere gösterdi, sonra da yere attı.