40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Pelitli Beldesi Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 40 öğrenci, öğleden sonra dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlandı. Okula gönderilen ambulanslarla hastaneye kaldırılan öğrenciler, kusma, bulantı ve mide ağrısı şikayetleri nedeniyle serum takılarak tedaviye alındı. Trabzon Numune Hastanesi’nde tedavi gören öğrencileri İl Milli Eğitim müdürü Taner Kırbaç ile birlikte ziyaret eden Trabzon Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, doktorlardan öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahasanoğlu, şunları söyledi: "Pelitli Beldesi’ndeki Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda sabah süt içen öğrencilere bir şey olmamış. Öğleden sonra içenlerden 40'ı şikayetler nedeniyle hastanelere getirildi. Doktor arkadaşlar sütten zehirlenme olmadığını söylüyor. Sütlerden daha önce numune almıştık. Numuneler Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarında tahlil edilecek. Sütte bir şey varsa gerekli yasal işlemi yapacağız. Ama doktorlar süte karşı duyarlılıktan olabileceğini de söylüyorlar. Aldığımız sonuçlara göre gereğini yapacağız.”

KARNIM AĞRIYOR DİYENİ GETİRMİŞLER

Karahasanoğlu, fazla süt içen öğrencilerde böyle bir problem yaşanmış olabileceği yönündeki bir soruyu yanıtlarken de, “Zaten herkese tek kutu, 200 mililitrelik paket veriyoruz. İlk kez içtiğinde bu duyarlılık oluyormuş. Anne babaların duyarlılığından böyle bir durum ortaya çıktı. Aileler, 'karnım ağrıyor' diyeni getirmişler" ifadesini kullandı.

40 ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINDA

Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi’nde 40 öğrencinin serum tedavisinin devam ettiği, ancak sayının artabileceği vurgulandı. Trabzon’da proje kapsamında 35 anaokulu ve 300 ilköğretim okulunda 103 bin 617 kutu süt dağıtıldı. 



OŞ(TM/RT)