17 yaşındaki Şefika Damla Kasapoğlu, sınıfındaki 16 erkek arkadaşından geride kalmayarak torna tezgahlarında hünerini gösterdi. Kasapoğlu şimdi de Ödemiş Halk Eğitim Merkezi tarafından, okulun Metal İşleri Bölümü’nde açılan 'elektrik ark kaynak kursu'na katıldı. Kurs eğitmenleri ve erkek arkadaşları tarafından çok sevilen Kasapoğlu, "Sınıfımda tek kızım. Makine mühendisi olmak istiyorum. Donanımlı bir eleman olmak için elektrik ark kaynak kursu alıyorum. Kursa katılma mecburiyeti yok. Bu kursu başarıyla tamamlayacağım. Kaynak kursunu seviyorum" dedi.

Metal İşleri Alan Şefi Turgay Binici de "Şefika Damla Kasapoğlu kız olmasına rağmen erkeklerin başarısına ortak olmuş ve kaynakçılığı başarıyla öğrenmiştir. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

SIRADA GAZ ALTI KAYNAĞI VAR

Meslek Lisesi Müdürü Osman Dedeler, Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir projelerinin söz konusu olduğunu kaydetti. Dedeler, "Okulumuzda gerekli donanım bulunduğu için Halk Eğitim Merkezi bu kursu açtı. Kursun eğitmenliğini Metal İşleri Alan Şefi Turgay Binici yapıyor. Kaynakçılık makine bölümü için önemli. 11'inci sınıftaki 17 öğrenci bu kursa katılıyor. Tek kız öğrencimiz Şefika Damla Kasapoğlu, elektrik ark kaynağını başarıyla öğrendi. Bundan sonra da gaz altı kaynağı tekniğini öğrenecek" dedi.

'BİR OYA GİBİ İŞLİYOR'

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin de açtıkları kursa bir kız öğrencinin devam etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ergin, "Kursu ziyarete geldiğimde kız öğrencimizin kaynağı bir dikiş gibi, bir oya gibi işlediğini gördüm. Gerçekten erkeklerin ellerinde olan meslekte kızımızın başarılı olması bizi çok mutlu etti. Biz birçok kızımızı bu meslekte görmek istiyoruz. Bu meslekte kızların da söz sahibi olabileceği ortaya çıktı. Bu anlamda kızımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.



YB(İÖ/CK)