Tepeköy Mahallesi, 1’inci Hürriyet Caddesi’nde, yaklaşık 70 bin lira harcanarak yaptırılan Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan şadırvanlı çeşmenin açılışı için düzenlenen törene, Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan’ın yanı sıra CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Sertcan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Zaman zaman yapımı cadde esnafı tarafından tartışma konusu olan çeşmenin açılış kurdelesini, dualar eşliğinde, Fatih Erbakan Belediye Başkanı İsmail Uygur ile birlikte çözdü.

Açılışta konuşan Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Sertcan, çeşmenin yapımını Belediye Başkanı Uygur’a aktardığında hiç tereddütsüz kabul ettiğini belirtip, verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Sertcan liderleri Erbakan’ın adının ilçedeki çeşmede yaşatılacak olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Belediye Başkanı İsmail Uygur de devlete hizmet eden kişilerin anısını ilçede yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek. Necmettin Erbakan'ın ruhu şad olsun. Ayrıca bugün Milliyetçi Hareket'in lideri Alparslan Türkeş'in de ölüm yıldönümü. Allah mekanlarını cennet etsin” diye konuştu.

BABASINI ANLATTI

Tören sırasında duygulu anlar yaşayan Fatih Erbakan ise çeşmenin yapımında emeği geçen herkese teşükkür edip, babasının yaşamını anlattı. Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın sadece siyasi bir hareketin lideri olmadığını çok yönlü kişiliği ile örnek bir insan olduğunu ve ilim alanında da başarılarının bulunduğunu söyledi.

CHP’Lİ BELEDİYEYE ÖVGÜ

Babasının CHP’ye olan bakışını da dile getiren Fatih Erbakan, “Liderimiz her zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne saygıyla bakardı. CHP ile kurdukları koalisyonda yapılan büyük işlerden övgüyle bahseder ve CHP'nin tutumuna övgüler yağdırırdı. Bugün de gördük ki, CHP'li bir belediye liderimiz adına çeşme yaptırmış. Demek sizler de hizmet edene vefanızı gösteren, saygı duyanlardansınız. Allah sizlerin yapacağı her işte kolaylıklar ve hayırlar vesile etsin. Bambaşka bir siyasi görüşün Necmettin Erbakan adına yaptığı bu hayır çeşmesinden dolayı emeği geçen herkese Erbakan Ailesi, Saadet Partisi ve şahsım adıma teşekkür ediyorum” dedi.

YC(TT/SSA) (FOTOĞRAF)