Pınar ÇITAK KOYGUN - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, İSTANBUL  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların açıldığı ilk gün trafik sorunu yaşanmadığını belirterek, " Ben İstanbullulara teşekkür ediyorum. İstanbul'da belediye başkanı olduğumdan beri İstanbullular yapılan bu anonslara uyum sağladı. Beraberce İstanbul trafiğinde sıkıntıları çözdük. Teşekkür ediyorum. İstanbullu eğer verilen kararlara uymazsa yönetimlerin bunu başarması mümkün değil " dedi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir'de Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Açılışa Mutlu ve Topbaş'ın yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile öğrenciler ve veliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu " Bu güçlü bir tablo, bu tablo birlik beraberlik tablosu. Büyükşehirimizin bize hediye ettiği 27 okuldan bir tanesi. Bu tablo bizim özlediğimiz tablo. Güçlü Türkiye, mutlu Türkiye tablosu. Bugün bunu doyasıya yaşıyoruz. Ne mutlu böyle bir açılışta sizlerle birlikteyiz. Yapılan hizmetleri halkımız takdir ediyor, görüyor. Siz bu şehri sadece belediye hizmetleri itibariyle değil eğitim hizmetleri dolayısıyla da kucaklıyorsunuz. Bu şehrin her yerine birbirinden güzel okullar kapalı spor salonları hediye ediyorsunuz. Bu manada sizlere eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum. Eğitim yılımızın başında 2 milyon 600 bin öğrenci ve 110 bin öğretmenimizle birlikte bu güzel okulları bize armağan eden herkese minnettarız " dedi.


"SADECE BU BÖLGEYE YAPTIĞIMIZ YATIRIM 2.3 KATRİLYON LİRA "


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, " 2012 - 2103 ders yılının başında birlikteyiz.Bu ders yılının tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum " diye konuştu.


Topbaş, "Kayabaşı bölgesi Başakşehir yeni kurulan bir ilçe. Bu bölgeler gelişigüzel ortaya çıkarken bir düzen yoksa sorunları da beraber getiriyor. Yerleşik planları olsaydı alt yapısı bitseydi bugün başka şeyler konuşuyor olurduk. Bazı siteler yapılmış, ucuz olduğu için vatandaşımız başını sokacak yerleri uzakta da olsa tercih etmiş ama yaşam başladığı zaman okul nerede ? Yok. Yol nerede ? Yok. Sıkıntılar hat safhada. Bunlar kader değil, bunlar bir yanlışlığın sonucu. Biz de göreve gelir gelmez Sayın Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde başlattığı o anlayışla insanın olduğu her yere hizmet götürme anlayışıyla hareket etmeye başladık " dedi.


İstanbul'da en fazla yatırım yapılan ilçelerden birinin Başakşehir olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, " Sayın belediye başkanımızın ifade ettiği gibi İstanbul' da en çok yatırım yaptığımız ilçelerin başında Başakşehir geliyor. Sadece bu bölgeye yaptığımız yatırım 2.3 katrilyonluk bir yatırım. Daha çok işimiz var. Burası yakın bir gelecekte birçok insanın imreneceği bir bölge olacak. Burada yaşamaktan gurur duyacaksınız, gelecekte başkalarının buraya taşınmaya gücü yetmeyecek " dedi.


Topbaş metro çalışmalarının neden uzadığı konusuna değindi. Topbaş, " Bakın metro için hazırlıklar yapılıyor. Yarın bir sıkıntı yaşanmasın diye test sürüşleri önemli. Sistem çalışmaya başladıktan sonra bunu durduramazsınız. Bu nedenle bizim çalışmalarımız uzadı. Birileri farklı değerlendirebilir ama biz ne yaptığımızın farkındayız. Bu metro hattı 10 - 15 dakikalık mesafeye geldiğinde Kayabaşına gittiğinde, hatta devam edip kuzeyde yeni kurulacak şehre gittiği zaman oradaki yerleşim alanlarını düşünün. Farklı güzellikler de geliyor Türkiye'nin en büyük hastane kompleksi hemen yanı başınıza geliyor. Yarın daha farklı bir Başakşehir, daha farklı bir Kayaşehir bölgesi olacak " dedi.


İSTANBULLULARA TRAFİK TEŞEKKÜRÜ


Başkan Topbaş, İstanbul'da yıl sonuna kadar bin 500 otobüs siparişi verildiğini söyleyerek, "Biz İstanbul'da bir talimat verdik. Yıl sonuna kadar İETT'miz bin 500 yeni otobüs alıyor. Yurt dışına gittiğimiz zaman hayranlıkla soruyorlar. Dünyada bir yılda bin tane otobüs alan başka bir şehir yok. Bu büyük bir başarı, büyük bir yatırım. Bütün eksikliklerin ne olduğunu bilip adım adım hepsini hayata geçiriyoruz" dedi. Okulların açıldığı ilk gün trafik sorunu yaşanmadığını ifade eden Topbaş ,İstanbululara teşekkür etti. Topbaş, " Okullarımız açıldı. Eğitim öğretim başladı. Biz İstanbullular'dan bir ricada bulunduk. Dedik ki, ' Öğrencilerimizin ders başı yaptığı gün büyük bir stres var. Velileriyle birlikte gitmek istediklerinde okula trafikte sıkıntı yaşanabiliyor. İstanbullular olarak bize destek verirseniz kendi araçlarınızı kullanmak yerine toplu araçları tercih ederseniz biz bu sıkıntıyı birlikte aşarız' dedik. Ben İstanbullulara teşekkür ediyorum. İstanbul'da belediye başkanı olduğumdan beri İstanbullular yapılan bu anonslara uyum sağladı. Beraberce İstanbul trafiğinde sıkıntıları çözdük. Teşekkür ediyorum. İstanbullu eğer verilen kararlara uymazsa yönetimlerin bunu başarması mümkün değil " şeklinde konuştu.


" GÜÇLÜ TÜRKİYE, MUTLU TÜRKİYE TABLOSU "


Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş okul müdürüne Türk bayrağı hediye etti. Ardından kurdela kesilerek Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı. Ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.29 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda 6 laboratuvar ve 1 kapalı sapor salonu bulunuyor.


 PÇK (FOTOĞRAF)