Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Göztepe Parkı önünde toplanan grup, parka camii yapılmak istenmesini protesto etti. Yüzlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın maskesini takan grup, plastik balta ve kılıçlarla bir ağaca vurarak, ağaç katliamını temsili olarak canlandırdı.



Yüzünde Kadir Topbaş maskesiyle grup adına açıklama yapan Gülfem Varlık, İBB Başkanı gibi konuşarak, parkın imara açılmasına ve ağaçların kesilecek olmasına gönderme yaptı. Varlık “Bugün burada Kadıköy’ümüzün biricik Göztepe Parkı’na yapmayı düşündüğümüz kıyımları açıklamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Ben mimar ve sanat tarihi doktoru bir başkan olarak parkın rant uğruna, evrensel standartlardan ve estetik normlardan uzaklaşarak gerçekleşen peyzaj düzenlemesine başladım. Deprem sığınma alanlarının tümünü imara açacağım. Sonunda hepimiz ölmeyecek miyiz, ilahi takdir. Sadece kaldırım taşlarını söküp yeniledik. Sonra tekrar söküp yeni modellerle değiştirdik demek bize yakışmaz. İstanbul silüetinde binlerce yıldır yapılamayan değişikliklerde ilk benim başkanlığımda gerçekleşti. Tarihe daha kara leke nasıl bırakabilirim?” diye konuştu.


Konuşmanın ardından cadde kenarına dizilen eylemciler, pankart açarak sürücülerden eylemlerine destek vermelerini istedi. “Topbaş elini Göztepe’den çek” diye slogan da atan grup, bir süre sonra eylemlerini sona erdirdi.



(BB) (FOTOĞRAF)