Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'in oğlu Bilal Kotil ile Hale İnal, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle evlendi. Törene çiftin ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tebrik mesajı gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahın şahitliklerini ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yaptı.


3 ÇOCUK HATIRLATMASI

Yaklaşık 400 davetlinin katıldığı nikahın ardından gelin ve damata mutluluklar dileyen Bakan Yazıcı, "Evlilik bir akittir, bizim hukukumuzda, geleneğimizde de vekaleten yapılan bir sözleşmedir. Bu iki genci ve ailelerini kutluyorum. Bundan sonra iyi gününüzde de kötü gününüzde de hep birlikte olacağız. Bizlerde gerçekten Türk mileti olarak aileye son decerece önem veren bir milletiz. Aile toplum yapımızın en temel taşıdır. Bugün bu üniteye bir çekirdek aile daha katılıyor. Evliliğin örf ve adetleri var. Siz bunu yaşatacak, gelecek kuşaklara örnek oluşturacaksınız. Ve başbakanımızın hatırlatmasını yapalım. Zaten siz biliyorsunuz. O en az 3 der" diye konuştu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise yaptığı konuşmada, "Salondaki bütün konuklar gibi birbirine bu kadar yakışmış bir çiftin şaitliğini yapmaktan mutluluk diliyorum. Allah bir yastıkta kocatsın. Allah size kederli günler yaşatmasın. İnşallah en kötü gününüz böyle olsun" dedi. "El ele, göz göze ve gönül gönüle" diye başlayan bu güzel günde güzel bir masal sözü var; Onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine"diyen İstanbul Valisi Mutlu ise " Size mutluluklar diliyoruz. Masal gibi bir ömrünüz olsun inşallah" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da çifte ömür boyu mutluluklar dileğinde bulundu.


 


SK,SB(SB) FOTOĞRAF