Hedef olarak havalimanında çalışan 18 bin kişinin bağış yapmasını sağlamak olduğunu belirten TAV İstanbul Genel Müdür Kemal Ünlü yaptığı açıklamada, “Kan bağışı kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Böyle kutsal bir göreve ev sahipliği yaptığımız için kıvanç duyuyoruz“ dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil bir insanın verebileceği en güzel hediyenin kan olacağını belirterek şöyle konuştu:

“Bir insanın verebileceği en güzel hediye olsa olsa kandır. Kan vücudumuzda fazlasıyla var. Verdikçe daha sıhhatli oluyoruz. İnsanların yanında olmak gerekiyor. Şu an Türkiye tam ihtiyacını gideremiyor. Bu nedenle herkesi bağış yapmaya davet ediyorum. Yapılabilecek en güzel hediyedir. Kan bizim gönlümüzden geliyor. Kalbimizden geliyor.”

Son olarak konuşan Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise şunları söyledi:

“Öncelikle duyarlılığından dolayı THY ve TAV’a çok teşekkür ediyorum. Kan yapayı olmayan, dışardan alınamayan bir malzeme. Ancak insandan insana bir organ nakli mahiyetinde olan bir şey. Dolayısıyla kan bağışlamak bağışladığınız insanı da bilmediğiniz için çok kutsal bir bağış. Allah rızası için yapılabilecek bir şey. Biz inanıyoruz ki kan bağışını yapanlar Allah rızasını da kazanmış olacaklardır. Türkiye’nin yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacı var. Biz şu an 1 milyon 300 ünite kan üretebiliyoruz. İnşallah bu aradaki açığı kapatacağız. Kan toplamada sokaktan geçen insanlardan da almak istemiyoruz. Kan bağışçılarımızın güvenilir, düzenli ve devamlı kan veren insanlar olmasına dikkat ediyoruz. O bakımdan şurada yaptığımız kampanyanın ve sayın genel müdürlerimizin vereceği kan bizim için önem taşımaktadır. Bu bir simgedir. Bu Türkiye’ye örnek olacak bir davranıştır. Bundan önceki kampanya da THY personeli arasında 6 bin ünete kan toplamıştık. Şimdi hedef daha yüksek.Herkese çok teşekkürler.”

Kan verme işleminin tamamlanmasından sonra Kızılay Genel Başkanı Akar her iki genel müdüre de Kızılay sodası ikram etti.