Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü’nün İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlediği, “Havacılıkta Türkiye'nin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu konferansta konuşan Kotil, dünyada taşınan 3.5 milyar yolcu ile havacılıkta 636 milyar dolar ciro oluşturulduğunu belirterek, havacılığın dünyada büyüme oranının yüzde 3-4 seviyelerinde olduğunu söyledi. THY’nin bu yıl 8.1 milyar dolar ciro yapacağını ifade eden Kotil, şöyle konuştu:

“Bu rakama 1.8 milyar dolardan geldik. 2023 yılında bu rakamı 19 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. THY olarak yolcu sayımızı 10 milyondan bu yıl yaklaşık 40 milyona getirdik. Her yıl yüzde 20 büyüdük. Sektör yüzde 4 büyürken biz yüzde 20 büyüdük. Avrupa’da Almanya ve Fransa’dan sonra İngilizleri geçerek 3’üncü en büyük havayolu olduk.”

HEDEFİMİZ BATI'NIN İLK 5 YILDIZLI HAVAYOLU OLMAKTIR

THY’nin 5+5+5 olmak üzere 15 yıllık büyüme planı olduğunu ifade eden Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda 201 uçağımız var. 35 büyük uçak daha sipariş ettik. 2020 yılı itibariyle 370 uçağa çıkmayı hedefliyoruz. Bu uçaklarımızla günde 200 bin yolcu taşıyoruz. Kaliteli hizmet veriyoruz. Kalitede 5 yıldızlı olacağız. Batı'da 5 yıldızlı havayolu yok, hepsi doğumuzda yer alıyor. Hedefimiz batının ilk 5 yıldızlı havayolu olmaktır. Hep çalışıyoruz ve olana kadar da devam edeceğiz. Böyle gidersek 2023 ve 2071 yılında iyi yerlerde olacağız. ”

KENDİSİ VE 11 ARKADAŞI İÇİN YURT DIŞI UÇAK BİLETİ İSTEDİ

Kotil’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu sırada söz alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Serdar Gurbetoğlu, ülkeler arası üniversitelerin öğrenci değişim programı kapsamında 12 arkadaşı ile eğitim almak amacıyla Çekoslovakya’ya gideceklerini belirterek, Kotil’den gidiş-dönüş uçak bileti istedi. İstek üzerine gülümseyen Kotil, “Biz size destek vereceğiz” dedi.

Programın sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü’nün Başkanı Gürsel Kuk, Kotil’e plaket sundu. Konuşması sırasında boynuna Çaykur Rizespor atkısı takılan Kotil’e konuşmasının sonunda Rize Amatör Küme takımlarından Srahozspor atkısı hediye edildi.