Türkiye’nin en genç yer hizmetleri kuruluşu olan TGS’nin üçüncü yaşında olduğunu belirten İstasyon Müdürü Hüseyin Avni Eryiğit, apronda, uçak altında yaptığı açıklamada şunlara söyledi:

“Üç yılda bir milyon uçağa hizmet verdik. Türk Hava Yolları ve TAV Holding’in ortaklığında 2010 yılı başında faaliyete geçen şirket, üçüncü yılında 1 milyonu aşkın uçağa yer hizmeti sağlamış oldu.

Kurulduğu ilk yıl 270 bin, ikinci yıl 310 bin uçağa yer servisi sağlarken, 2012 sonu itibarıyla bu sayıyı 420 binlere yükseltti ve yeni yıl öncesinde 1 milyonuncu uçağa hizmet vermiş oldu.

Geçen yıla oranla hizmet sağlanan uçak sayısında en çok artış Antalya Havalimanı’nda yaşandı. Burayı İzmir, İstanbul Sabiha Gökçen ve Adana istasyonları takip etti. Yolcu sayıları da yine en çok bu istasyonlarda artış gösterirken, TGS’nin bugüne kadar hizmet verdiği yolcu sayısı 125 milyonu aştı.”

Hüseyin Avni Eryiğit yeni istasyonların hizmete gireceğini belirterek, ”TGS, İstanbul Atatürk Havalimanı başta olmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, Adana, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarında faaliyet gösteriyor. 2013’ün hemen başında hizmet verdiği altı büyük istasyona ek olarak Bodrum ve Dalaman Havalimanı’nda da faaliyete başlayacak“ dedi.

FK(BB)