Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) 20 Ekim 2011'de Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir ABD askerinin başına çuval geçirilmesinin görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel, “ABD askerleri bu topraklarda ellerini kollarını sallayarak gezemeyecek” dedi.



TGB üyeleri, konuyla ilgili olarak Kadıköy’de bir kafede basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, uzun bir süre kendilerine verilmek istenmeyen eylem görüntülerinin, mahkeme emriyle mecburen verildiğini söyledi.



Yücel, 2003 yılında ABD askerlerinin Süleymaniye'de 11 Türk subayının kafasına çuval geçirmesinin ardından olayla ilgili herhangi bir soruşturma ya da kınama amaçlı bir açıklama yapılmazken, ABD askerine karşı bu çuval eylemini gerçekleştiren 8 arkadaşlarının, 8 yıl 4 ay’a kadar hapis istemiyle yargılandıklarını söyledi.


TGB Genel Başkanı İlker Yücel, eylemlerinin, çuvalı kullanarak ezilen ulusların onurunu ve iradesini kırmaya çalışan ABD'ye, kurtuluş mücadelesi veren mazlum halklara, Türkiye'yi bölmeye çalışan emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine; NATO'nun ordusu olmaya devam ettiği takdirde kendini savunamayacağı düşüncesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine ve gençliğe yönelik olduğunu anlattı.


Yücel ''Biz eylemlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. ABD askerleri bu topraklarda ellerini kollarını sallayarak gezemeyecek'' dedi. Basın toplantısının ardından TGB üyeleri ellerindeki çuvalları havaya kaldırarak, slogan attı.


MD (MK) (FOTOĞRAF)