Çorum’un Alaca İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşarken, kuaför annesi Handan Duygun ile babası Tuncay Tütüncüoğlu’nun boşanması üzerine 3 yıl önce Ankara’nın Mamak İlçesi’ne taşınan Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti.
Ankara’da anne ve kardeşi ile birlikte yaşamaya başlayan Tütüncüoğlu, 2 yıl önce Hülya Tütüncüoğlu ile evlendi. 1.5 yaşında erkek çocuğu bulunan Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Acemi birliğindeki eğitim ardından Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, Hakkari’ye gitti. Tezkeresine 2 ay kalan Tütüncüoğlu,  saldırıda 5 arkadaşı ile birlikte öldü. Acı haberi önce Ankara’daki anne Handan Duygun, ardından da Alaca’daki çok sevdiği dedesi 74 yaşındaki Mustafa Duygun öğrendi. Torunu ile 2 gün önce konuştuğunu anlatan dede Duygun, "Bana, 'Siz rahat uyuyun biz buradayız. Birazdan da nöbete gidiyorum. Burada nöbet tutarak günlerimiz geçiyor. Hakkını helal et' dedi. Daha sonrada haberi geldi" diye konuştu.

Dayısı 37 yaşındaki Hakan Duygun da, Mevlüt Tütüncüoğlu'nu 1 ay önce parmağında kırık olduğu için kendisine verilen izin sayesinde gördüğünü söyledi. Tütüncüoğlu’nun cenazesi yarın Alaca İlçesi’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.