İstanbul’da düzenlenen 62. NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurulu Toplantı‘sında yaptığı konuşmada Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadeledeki başarısının bütün ülkeler için önemli olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Terör örgütlerinden kaynaklanan tehdit hepimize yöneliktir, dolayısıyla mücadelenin de ortak verilmesi gerekiyor. Türkiye’ye sağlayacağınız destek ortak güvenliğimize kast eden terör örgütüyle mücadelemize güç katacaktır.  FETÖ ile iltisaklı yapılanmalara karşı mücadelemizde sizlerin desteğinize güveniyoruz.”

Erdoğan ayrıca PKK’lıların AB ülkelerinde rahat bir şekilde dolaşmasını NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye’nin hazmedemediğini söyledi. Erdoğan Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya karşı mücadelesinde destek beklediklerini belirterek, “Terör örgütleri karşısında ikircikli tutum içinde olan ülkeler bu tavırlarının bedelini eninde sonunda kendi toprakları içinde ödeyeceklerdir… Şunu burada bir kez daha açık ve net ifade etmek isterim. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok…Biz sadece tecrübelerimiz ışığında terör örgütlerini bizzat kaynağında imha etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

"Türkiye teröre karşı bir set"

Erdoğan Avrupa ülkelerini de terör konusunda uyararak, destek çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı, “Türkiye terör örgütleriyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın geri kalanı arasında adeta bir set gibidir. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, yani bu set yıkılırsa, teröristler bir sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır. Biz diyoruz ki gelin bu seti zayıflatmak yerine güçlendirelim. Terörizmle mücadelede Türkiye’ye verilen her destek o ülkenin kendi geleceğini güvence altına almasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında ayrıca NATO’nun önemine de değinerek, “NATO hiçbir zaman sadece ortak tehditlere karşı kurulmuş bir savunma örgütü olmamıştır. NATO demokratik değerleri geliştirme idealine bağlı olan devletleri bir araya getirmiş bir güvenlik platformudur” şeklinde konuştu. (DW/SSB,BK)