Bugün saat 15.00 sıralarında merkez Seyhan ile Yüreğir ilçelerinin doğal sınırı olan Seyhan Nehri üzerindeki demiryolu köprüsünün korkuluklarını aşan bir kişiyi görenler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisler, köprünün ortasında yaklaşık 15 metreden suya atlamaya hazırlanan genç kızı intihardan vazgeçirmek için girişimde bulundu. Bu arada itfaiye ve sağlık ekibi de köprüye geldi. Ölümün kıyısına gelen S.A., erkek arkadaşı A.Y. ile tartıştıklarını ve terk edildiğini anlatarak, "Kendisine güvenmediğimi söyleyip beni terk etti. Oysa ben ona çok güvendim. O beni yüzüstü bıraktı" diyerek gözyaşı döktü. Erkek arkadaşının özür dilemediği sürece köprüden inmeyeceğini söyleyen S.A., onun yanına gelmesini istedi.

'SOĞUKTA KİMSE PEŞİNDEN ATLAMAZ'

Polisler, kızı intihardan vazgeçirmeye çalışırken, Seyhan Nehri'nin her iki yakası da meraklı vatandaşlarla doldu. Yağmura rağmen intihar girişimini izleyen çevredekiler, kendi aralarında kızın atlayıp atlamayacağını tartıştı. Bazıları, 'Atlayacak olsaydı, şimdiye kadar atlardı' derken, bazıları ise 'Bu soğukta suya düşse de kurtarmak için kimse peşinden atlamaz' yorumunu yaptı.

Polisler, yaklaşık bir saat köprünün üzerinde bekleyen S.A.'nın erkek arkadaşı A.Y.'ye ulaşıp, olay yerine getirdi. Gencin getirildiğini görenler, "Bir erkek için intihara değer mi?" diye tepki gösterdi.

Erkek arkadaşının gelip özür dilemesi üzerine eylemine son veren S.A., köprüden indi. Ambulansa alınıp, sağlık kontrolünden geçirilen S.A., Akıncılar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.



FK(OA/CK)