Samsun’un İlkadım İlçesi Hastanebaşı Mahallesi’nde oturan Reyhan Çakır, anne ve babasının 5 yaşındayken boşanmasının ardından yaşadığı psikolojik sorunlarla boksa başlayarak mücadele etti. Sıfırdan zirveye uzanan Çakır, spor sayesinde hayata dört elle sarıldığını dile getirdi. Şampiyon Boks Kulübü’nün sporcusu olan Reyhan Çakır, "Annem ve babam ayrılınca dayım Murat Kaçar bana sahip çıktı. Onun sayesinde de boksa başladım. 12 yaşında evimizin terasında dayım bana boks eğitimi vermeye başladı. Dayım da eski bir boksör. Beni de kendisi gibi yetiştirdi. O dönem yaşadığım psikolojik sorunları boks sayesinde anlattım. Daha sonra kulübe kayıt olarak müsabakalara başladım" dedi.

'PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞADIM'

Reyhan Çakır, 2010 ve 2011 yılında Türkiye Yıldız Bayanlar Şampiyonu, 2011’de Yıldız Bayanlar Dünya Şampiyonu, 2012 Genç Bayanlar Avrupa üçüncüsü olduğunu söyledi. Çakır, "Ben küçük yaşta büyük sıkıntılar yaşadım. Tek çocuklu bir ailenin evladı olarak küçük yaşta hayatın zorlukları ile karşı karşıya kaldım. Bu durumu eğitim hayatıma yansıtmamaya çalıştım. Okul dönemlerimde annemden ayrı kaldım. Boşluğa düştüğüm zamanlar oldu. Ama pes etmedim" diye konuştu.

'SEVİNÇTEN HAVALARA UÇTUM'

Çakır, boksa evlerinin terasında başladığını belirtti. Reyhan Çakır, şunları söyledi:

"Dayım evin terasında mahalledeki çocuklara ve kuzenlerime boks dersi veriyordu. Ben onları gördüm ve heves ettim. Hemen eldivenleri giydim ve dayımdan bana boks öğretmesini istedim. Çalışmalarda beni beğendi ve 'Seni boksör yapayım mı?' diye sordu. Ben de sevinçten havalara uçtum ve kabul ettim. Sonra yırtık eldivenlerle ders görmeye, kuzenlerim ve mahalledeki çocuklarla maçlar yapmaya başladım. 5- 6 ay dayımla birlikte evimizin terasında çalıştım."



İA(MS/BT)