Bayram tatillerini memleketlerinde ve İstanbul dışında geçirmek isteyen tatilcilerin TEM yolu ve D-100 Karayolu'nda bayram öncesi oluşturduğu yoğunluk nedeniyle, özellikle arefe günü İstanbul'dan çıkan sürücüler 100 kilometrelik yolu 4-5 saatte alabildi. Bu sıkıntı nedeniyle art arda yapılan toplantıların ardından Kocaeli Valiliği'nin TEM'in tamamen İstanbul yönüne açılması önerisi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kabul edilerek bugün uygulamaya konuldu.

Karayolları trafik ekipleri yaptııkları düzenleme ile TEM yolunun İzmit Batı turnikeleri ile Gebze Turnikeleri arasında tedbir alarak geçici levhalar yerleştirdi. Her 5 kilometrede bir trafik ekipleri de bulundurulurken, uygulamanın başladığı saat olan 12.00'ye kadar tüm ekipler yol güzergahlarında son denetimlerini yaptı.

Emniyet açısından TEM yolunun her iki yönündeki servis ve park alanları da kapatıldı. Saat 12.30'dan itibaren de İzmit'te Kandıra Turnikeleri olarak da bilinen Doğu turnikelerinden, normalde Gebze istikametinden gelen araçların kullanması gereken Güney şeridi de Gebze yönüne doğru trafiğe açıldı. İlk araç kafilesi Gebze'ye doğru doğru ters yoldan trafik eskortları eşliğinde ilerledi.

TEM'in güney şeridi yarın saat 12.00'ye kadar ters yönde trafiğe açık kalacak. İzmit yönüne giden araçlar ise TEM'e sokulmayıp, Gabze'den itibaren D-100 ve Yalova Bursa yolu olarak da bilinen E-130 Karayolu'na yönlendirilecek.

GEBZE'DE KARIŞIKLIK

İzmit'teki bu uygulama herhangi bir sıkıntı yaratmazken, bu uygulamayı bilmeyen ve Gebze yönünden İzmit'e gelmek için TEM'i kullanmak isteyen sürücüler şaşkınlıkla karşıladı. Buradaki sürücüler yolları karıştırdı. Sürücülere trafik ekipleri yardımcı olarak yön gösterirken, olası kazalara karşı da burada ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletildi.

Günün ilk saatlerinde tatil dönüşü trafiğinde fazla yoğunluk görülmemekle birlikte, ilerleyen saatlerde tatil dönüşü trafiğinin artması bekleniyor.



MB(MB/AAA)