Türkiye'nin çeşitli illerinden güvenlik güçlerine başvuran vatandaşlar, telefonla arayarak kendilerini hakim, savcı, polis ve askeri yetkili olarak tanıtan kişiler tarafından, PKK terör örgütü ile işbirliği içerisinde olmakla suçlandıklarını, şüphelilerin verdikleri hesaplara para gönderdiklerini ve dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri, mağdurları arayan telefon numaralarının Akçakale'nin Pekmezli Beldesi'nde olduğunu belirledi. Bunun üzerine bilgilendirilen Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 26 ilde, 55 kişiyi dolandıran şebeke üyelerini belirledi.

Şebekeyi ve çalışma sistemini saptayan jandarma, dün sabah Akçakale ilçesinin Pekmezli Beldesi'nde 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskılarda A.D., M.D., H.D., H.A., M.A., A.A. ve M.B. gözaltına alındı. Jandarma, şüphelilerin evlerinde bulunan 20 cep telefonu, 19 sim kart, 1 av tüfeği, 1 tabanca, 2 traktör, 3 otomobil, 42 Cumhuriyet altını ile 357 bin lira paraya el koydu.

Şüpheliler sorgulanmak üzere Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 4 kişinin ise arandığı bildirildi.



(HK/CK)