Geçen yıl 11 Kasım’da Bornova İlçesi’ndeki marketten cep telefonu için kart alan Seval Ulusoy, eve gittiğinde yükleme yapmak için şifre bölümünü kazımaya başladı. Şifre bölümünü tam kazıdıktan sonra çıkan yazıyı okuyan Seval Ulusoy, şaşkına döndü. Dolandırıcıların şifre bölümünün üzerini kapatmadan önce dalga geçer gibi "Nah çıktı" yazılı mesaj bıraktıkları ortaya çıktı. Olayı, cep telefonu operatörünün müşteri hizmetleri yetkilisine aktaran Ulusoy, böyle bir uygulamaları olmadığını öğrenince cep telefonu bayisine gitti. Dolandırıcıların kart üzerinde oynama yapmış olabilecekleri cevabını alan Seval Ulusoy’un ihbarı üzerine harekete geçen polis, market sahibi Mustafa Kaşar, para yükleme kartlarını seyyar olarak kendisine satan Yüksel Erdem ve kartları satın aldığını öne sürdüğü Fikri Altundağ'ı gözaltına aldı. İfadelerinde, kartlar üzerinde oynama yapmadıklarını, böyle bir olayı kimin yaptığını ise bilmediklerini ileri süren şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından yaşadıklarına isyan eden Seval Ulusoy, “İnsanla resmen dalga geçmişler. Hem parasını alıyorlar hem de bu kişilerin kendilerini çok kötü hissetmesi için böyle bir mesaj bırakıyorlar. Sorumluların bulunmasını istiyorum" dedi.

Soruşturmayı tamamlayan savcı, 3 kişi hakkında 'Dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik' suçlarından 8’er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıkların önümüzdeki günlerde İzmir 25’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacağı belirtildi.



TY(İÖ/İD)