Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlediği ‘Kentsel dönüşümde sektörler buluşuyor’ konulu sempozyumu yapıldı. Sempozyuma, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Tekirdağ’a bağlı 11 ilçe belediyesinden gelen yetkililer,inşaat ve yapı firmaları ile müteahhitler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, sempozyuma katılımın çok büyük olduğunu ve 7’den 70’e tüm sektörlerin Kentsel Dönüşüm’e Tekirdağ olarak nasıl önem verildiğinin ispatı olduğunu söyledi. Başkan Dalgıç, şöyle dedi:

"Kentsel dönüşüme ençok ihtiyaç gösteren kentlerden birinin de Tekirdağ olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok nedeni var. Şehir tarihi bir yerleşim üzerine kurulmuş ve birinci dereceden deprem riski taşımakta, merkezi oldukça yoğun, yerleşim alanında kente nefes aldıracak alanlar oluşturulmadan kent büyümüş, yayılarak gelişmiş ve sonuçta Marmara’nın kıyısında tarihin ve doğanın tüm güzellikleri ile bezenerek oluşan Tekirdağımız, bu güzel kentimiz, planlamanın klasik çözümleri ile idare edilemeyecek birçok sorunla baş başa kalmıştır. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri uzun zamandan beri kentsel dönüşüm konusunda proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak, kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için belediye, kamu ve özel sektör ile vatandaşların işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Bu anlamda yapılan bu toplantılara katılımın geniş olması kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Kentsel dönüşün sosyal donatı alanları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tekirdağ için en iyisini bulma adına üzerimize düşen katkıyı yapacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise, Tekirdağ’da kentsel dönüşüm’ün detaylarını bu sempozyumla tüm sektörlere anlatmak için düzenlediklerini söyledi. Gürgen, "Bu toplantılarımız ilerleyen günlerde de devam edecektir. Asıl amacımız,siyasi, maddi ya da manevi çıkarlar gözetilmeden vatandaşlarımızın can sağlığını korumak.Rant olaylarına imkan vermeden fırsatçılara göz açtırmadan yetimin hakkını gözeterek Tekirdağ’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz.En başta Tekirdağ Belediye Başkanlığı, valilik, sivil toplum kuruluşları ve tüm sektör temsilcileri ile elele verip modern Tekirdağ için çalışacağız" diye konuştu.



RY(LK/İD)