Taşköprü'de kiralık evde 4 çocuğu ile birlikte oturan Sibel Gürsoy, 6 yıl önce beyin ameliyatı geçirdiğini, sağlığına kavuştuğu sırada 7 ay önce beyninde oluşan tümörün büyüdüğü öğrenince şok oldu. Ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle ameliyat olamadığını belirten Sibel Gürsoy, çocuklarının yardımı ile hayata tutunuyor. Vücudunun sağ tarafında bacak ve kollarında his kaybı oluştuğunu ve sürekli titreme oluştuğunu belirten Gürsoy, beynindeki tümüron beyinciğe yapışık olduğu için ameliyatının riskli olduğunun belirtildiğini söyledi. Eski sağlığına kavuşmak istediğini de belirten Sibel Gürsoy, şöyle dedi:

"Tek isteğim, kullanılmış da olsa tekerlekli sandalye. En azından çocuklarım beni oturtur, arkadaşım gelir yemeğimi filan yapmaya çalışırım, biraz hava almış olurum. Dışarı çıkmak istiyorum, dört duvarın arasında yatmak çok kötü. Ayağa kalkmak, eskisi gibi sağlığıma kavuşmak istiyorum. Bu konuda yardımseverlerin yardımına muhtacım."

Mahalle muhtarı Cengiz Durgut ise, Sibel Gürsoy'un yaklaşık 2 ay önce mahalleye taşındığını, yüzde 82 oranında sakat raporu bulunduğunu, boyacılık yapan eşinin eşinin ise düzenli bir geliri olmadığını söyledi. Muhtar Durgut, "Biz muhtarlık ve mahalle olarak elimizden geleni yapıyoruz, ancak bu kardeşimizin tedavi olması gerekiyor. Hayırsever işadamlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi.



HD(AY/İD)