Sözcü yazarı Saygı Öztürk, tecavücünün mağdurla evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran tasarı ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Öztürk, söz konusu tasarının yasalaşması durumunda geçen dönem Sakarya Milletvekiliği yapan Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci'nin aklanacağını yazdı.

Ali İnci ve ailesinin İnci Grup’un sahibi bölgede tanınan etkili isimler. 14 yaşında kız çocuğuna tecavüz etme iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Yusuf İnci, yurt dışında. Yusuf İnci, söz konusu tasarının yasalaşması durumunda yargılanmaktan kurtulacaktı. Kardeşi tasarının yasalaşması durumunda serbest kalacak Ali İnci ile söz konusu tasarının hazırlayıcılarından AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker birlikte seçim çalışması yapmıştı. 7 Haziran seçimleri öncesi AKP’den vekil olmak için Hendek Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Ali İnci ile İlyas Şeker seçim çalışmalarında basına birlikte poz vermişti.

İŞTE İĞRENÇ OLAYLA İLGİLİ 2015 YILINDAKİ O HABER

Sakarya Pamukova’da 14 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar'da bulunmakla suçlanan 54 yaşındaki iş adamı Yusuf İnci ve iş adamına aracılık etmekle suçlanan kadın kuaför Ayşegül K. hakkında dava açıldı. 45 yıl hapsi istenen Yusuf İnci’nin, soruşturmanın başlamasından iki hafta sonra Batı Afrika ülkesi Fildişi’ne kaçtığı ortaya çıktı. Ayşegül K. tutuklanırken, AKP Sakarya milletvekili Ali İnci'nin kardeşi Yusuf İnci hakkında yakalama emri çıkarıldı.

MAĞDUR 14, SANIK 54 YAŞINDA

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkan olay 28 bin nüfuslu Pamukova’da yaşandı. İlçede hemen herkesin konuştuğu olaya ilişkin açılan davada mağdur olarak yer alan kız çocuklarından S.R. 14, D.A. ise 16 yaşında. Davanın iki de sanığı bulunuyor. 54 yaşındaki Yusuf İnci, Sakarya’nın önde gelen iş adamlarından biri. Ortağı olduğu İnci Grup, tekstilden, akaryakıta, hazır betondan, madenciliğe bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. İnci Ailesi, Sakarya’da iş ve siyaset dünyasının da içinde yer alıyor. 34 yaşındaki Ayşegül K. ise Pamukova’da kendisine ait Y. Kuaför isimli işyerinin sahibi.