TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile komisyon üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan oluşan heyet, Apaydın Kampı'nın ardından Altınözü ve Yayladağı İlçesi'ndeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları da inceledi.

Basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilen incelemelerde, komisyon üyeleri kamp yetkililerinden bilgi alırken, sığınmacıları da dinledi. Altınözü'ndeki kampta yaklaşık 1 saat kalan komisyon üyeleri, Yayladağı'nda da 1 saati aşkın bir süre Suriyeli sığınmacılarla görüştü. Yayladağı'ndaki kampın çıkışında açıklama yapan Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, kamplarla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

'SINIRDA BEKLEYENLERİ ALACAĞIZ'

Türkiye'ye girmek için sınırda bekleyen Suriyeliler ile ilgili soruya yanıt veren Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Sınırda bekleyen sığınmacılar en kısa sürede alınacak. Yaşanan gecikme biraz güvenlikle ilgili. İşlemleri yapılıyor, fotoğrafları çekiliyor. Onlarla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Yeni çadır ve konteynır kentler yapılıyor. Buralar tamamlandığında, hazırlıklar sona erdiğinde gerekenler yapılacak" dedi.

İncelemelerin ardından MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya Hatay'dan ayrılırken, Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile komisyon üyeleri Cemal Yılmaz Demir ve Kerim Özkul'un yarın sabah kentten ayrılacağı öğrenildi.