Cem TURSUN / İSTANBUL, TÜRKÜCÜ İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi. Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bölücü örgüt bağlantısı bulunduğu ileri sürülen Nihat Şimşek ve Ruşen Mahmutoğlu da savunmasını yaptı. DOSYAM AYRILSIN TALEBİ

İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırı olayıyla hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Nihat Şimşek, kendisi hakkındaki örgüt suçlamasının, Tatlıses'e saldırı ile ilgili dava dosyasından ayrılmasını ve ayrı yargılanmayı talep etti. Talebinin kabul edilmemesi durumunda ise bundan sonra yapılacak olan duruşmalara katılmak istemediğini söyledi. Sanık Şimşek, "Mevcut deliller ve örgüt ile bağlantıma rağmen örgütün emri doğrultusunda hiçbir kamu görevlisi, eşya ve mala zarar vermedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

BDP BİR ÖRGÜTSE BEN BÜTÜN SUÇLAMALARI KABUL EDİYORUM

Tatlıses'e yapılan saldırı olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Abdullah Uçmak ile bölücü örgüt arasındaki irtibatı sağladığı öne sürülen Ruşen Mahmutoğlu da Tatlıses'e yapılan saldırı ile bir ilgisi olmadığını iddia etti. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) meclis üyesi olarak yaptığı çalışmaların, örgüt faaliyeti olarak gösterildiğini savunan Mahmutoğlu, "Telefon tapelerim, mail yazışmalarım da örgütsel görüşme olarak değerlendirilmiş. Bu durumda ben davanın en aptal sanığı durumundayım. Öyle ki kendi kimlik bilgilerimin yer almadığı bir mail adresi ile her zaman kullandığımdan farklı bir telefon hattı alıp da örgütsel görüşmelerimi bu hat ve mail üzerinden yapmayı akıl edemeyecek kadar aptalım. Eğer gerçekten böyle ise burada yargılanmayı hak ediyorum demektir. Benim bu kadar aptal olmadığım noktasında benim böyle gösterilerek kamuoyunu aptal yerine konulması yanlıştır" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses suikasti sanıklarıyla bir araya gelerek bir bardak çay bile içebilecek bir ortamda bulunmalarının mümkün olmadığını Mahmutoğlu, "Biz farklıyız. Tatlıses suikastini PKK'ye maletmek, gerçi onlar açıklama yapacaktır ama bence yanlıştır. İbrahim Tatlıses, PKK ve BDP'ye yakın olan bir insan değildir. Mesafeli bir duruşu vardır. BDP yöneticisi Sırrı Sakık yaralandığında geçmiş olsun demeye gelmiştir" dedi. Mahmutoğlu'nun sorgu ve savunmasının tamamlanmasının ardından, mahkeme duruşmayı yarına erteledi.


CT (ÖA)