Yılbaşına 1 hafta kala Uludağ’daki otelciler, hazırlıkları tamamladı. Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' olarak adlandırdığı zirvede, 22 işletme 7 bin yatakla tatilcileri ağırlayacak. Geçen yıllarda Rus turistlerin akınına uğrayan Uludağ'ı, bu yıl tatilciler tercih etti. Yeni yıla Uludağ’da girmek standart odalarda kişi başı her şey dahil 200- 500 lira ödeyecek. Yılbaşı için program hazırlayan ve içki servisi yapılmayan zirvedeki tek otel olan Büyük Otel, işçisiz yılbaşı mönüsü hazırladı. İçkisiz yılbaşı eğlencesinde Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici sahneye çıkacak. Ağaoğlu My Mountain Genel Müdürü Zeki Gülen, otel olarak yeni yıla hazır olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Çok güzel bir hava var. Bir hafta süremiz kaldı. Şu an tamamen doluyuz. Uludağ ve yılbaşı olunca misafirlerimiz farklılaşıyor. Biz de en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yerli ve Rus misafirlerimiz ağırlıkta. Ağaoğlu olarak bu yıl ilk defa burayı işletiyoruz ve iyi tepkiler alıyoruz: Yılbaşında burada kişi başı standart oda her şey dahil günlük 490 lira."

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ise, yeni yılda otellerin yüzde 100 dolu olduğunu vurgulayarak, "22 işletme ve 7 bin yatakla yeni yıla hazırız. Bu yıl ağırlıklı olarak yerli turistleri misafir edeceğiz Yabancı turistler dini bayramları nedeniyle yılbaşından sonra gelecek" diye konuştu.

HAFTASONU GÜNÜ BİRLİKÇİLER AKIN ETTİ

Kar kalınlığının 1 metre 30 santime ulaştığı, hafif kar yağışı görülen Uludağ, yılbaşı öncesi haftasonu günübirlikçilerin akınına uğradı. Bursa’nın çevre illerinden tatil yapmak için gelenlerin yanı sıra Arap turistlerd e Uludağ’da kaymaya çalıştı. Kaymayı yeni öğrenen günübirlikçiler sık sık düştü.