İstanbul’da birçok işadamını tehdit eden ve mallarına el koydukları ileri sürülen çete üyelerine yönelik polis çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında çetenin elebaşılığını 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım’ın sağ kolu olarak kamuoyunda tanınan ve adını mahkeme kararıyla 'Bedirhan Esenlik' olarak değiştiren Zakir Selvi olduğu belirlendi. Bir dönem 'Hanım Ağa' lakaplı Güniz Akkuş’la da birlikte yaşadığı öne sürülen Selvi ve adamlarının teknik takibe alınmasıyla soruşturmanın ucu da İzmir’e uzandı.

TEHDİT EDİLDİ

Teknik takip sırasında Zakir Selvi’nin yeni adıyla da Bedirhan Esenlik’nin Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı evinden aradığı ve telefonu açan eşi Aynur Tartan’ı tehdit ettiği ortaya çıktı. Aynı çete üyelerinin birkaç kez Tartan çiftini arayıp “Yaptıklarınızın bedelini ödeyekceksiniz. Hepsinin hesabını soracağız. Tehlikenin nereden geldiğini farkedemeyeceksiniz" diye tehdit etti.

Yaklaşık 2 ay önce yaşanan tehditin polis kayıtlarına girmesi ardından polisin bağlantı kurduğu Hakan Tartan ve eşi de, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde mağdur olarak ifade verdi, şikayetci oldu. Bunun üzerine düzenlenen evrak İstanbul’a gönderildi.

KAMHİ’Yİ DE TEHDİT ETMİŞLER

Çete üyelerinin aldığı borcu zamanında ödemediği gerekçesiyle işadamı Jefi Kamhi’yi de tehdit ederek mallarına üzerlerine geçirdikleri ileri sürüldü. Soruşturmanın ardından İstanbul’da düzenlenen oparasyonda, çetenin 4 üyesi yakalanırken Eserlik’in ise son anda kaçtığı ifade edildi.



TY(İÖ/İD)