İlkadım İlçesi'nde Kuşçulu Mahallesi Kozan Mevkii'nde 4 gün önce pancar toplamaktan dönen Rabia Güngör, topraktan dışarıya çıkmış bir insan eli gördü. Korkuya kapılan kadın eve gidip durumu ailesine anlattıktan sonra jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma buğday ekili tarlaya gömülmüş 38 yaşındaki Yunus Erçin’in cesedini çıkardı. Olayla ilgili olarak jandarma ve polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Erçin’in 34 yaşındaki eşi Emine Erçin, "Kocam, iş ortağı  Volkan Mehmet Dinamit ile birlikte Gürcistan’a gidecekti. 25 Ocak günü kızkardeşine ait 06 YUK 55 plakalı araç ile yola çıkacaklardı. Aynı gün evden ayrıldı. Daha sonra kendisini aradım ve ulaşamadım" diye bilgi verdi.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, MOBESE kameralarından söz konusu otomobilin İlkadım ilçesinde bir benzinliğe girdiğini gördü. Polis tarafından durdurulan otomobilde Volkan Mahmut Dinamit, olayda kullandığı tabancayla birlikte yakalanıp jandarmaya teslim edildi.

'VADELİ ÇEKLE ALIP PEŞİN SATIYORDUK'

İfadesinde cinayeti işlediğini kabul eden şüpheli, öldürdüğü Yunus Erçin ile iş ortağı oldukları belirterek şunları anlattı:

"Kendisinin banka ile sorunları olduğundan, Yunus benim adıma 2 şirket kurdu. Ben de bankadan çek aldım. Piyasadan uzun vadeli çeklerle mal alıp, peşin satıyorduk. Bu şekilde yaklaşık 800 bin TL kazandık. Ama Yunus benim payım olan 400 bin TL’yi bana vermedi. Çekler de tek tek karşılıksız çıkmaya başlayınca ben zor durumda kaldım. 25 Ocak günü birlikte Gürcistan’a gidecektik. Onu aldıktan sonra Atakum İlçesi’ne gittim. Tenha bir yerde durduktan sonra kafasına bir el ateş ettim. Sonra da 3 arkadaşımla birlikte boş bir araziye cesedi götürüp gömdük."

GÖMMEYE YARDIM EDEN 3 KİŞİ DE GÖZALTINDA

Volkan mahmut Dinamit, cesedin gömülmesinde kendisine arkadaşları Murat Talhan, Hasan Tağmat ve Ali Demirtaş’ın yardım ettiklerini söyledi. Bu ifade üzerine gözaltına alınan Murat Talhan, Hasan Tağmat ve Ali Demirtaş cinayete karışmadıklarını, katil zanlısı Volkan Mahmut Dinamit’in kendilerini tehdit etmesi üzerine, cesedi gömmesine yardım ettiklerini söyledi.



İA(İS/COŞ)