Büyükşehir Belediyesi’ni yaptığı, 118 yıllık tarihi Kayseri Lisesi'ne ait B ve D derslik blokların yıkılarak her türlü hurdaların seçilip alınması ve hafriyatların ilçe belediyelerce belirlenen yere en geç 30 gün içerisinde kaldırılması işini kapsayan ilk ihaleye dört firma katıldı. Sezen Göksunlu Kardeşler, Kerim Dağ, Çetin Ticaret ve Mustafa Yenmez'in katıldığı 22 bin lira yaklaşık maliyetli ihaleyi 30 bin lira teklif veren Kerim Dağ kazandı.

Öte yandan yine aynı proje kapsamında Kayseri Lisesi'ne ek derslik yapılması için ihale düzenlendi. 6 firmanın katılımıyla yapılan ihalede Kılıç İnşaat Ltd. Şti. 2 milyon 360 bin TL, Antaş İnşaat Ltd. Şti. 2 milyon 386 bin TL, SHM Mimarlık Mühendislik Ltd. Şti. 2 miyon 475 bin TL, Atasel İnşaat Ltd. Şti. 2 milyon 562 bin TL, Alp İnşaat Ltd. Şti. 2 milyon 590 bin TL, Emir Karamış ve Gökışığı İnşaat Ltd. Şti. iş ortaklığı ise 2 milyon 776 bin 776 TL teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 264 bin 786 TL olan ihaleyi kazanan firma, ihale komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından belli olacak.

Çalışmalar tamamlandığında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine verilen ödüller ve armağanlar, 118 yıllık tarihi Kayseri Lisesi içinde kurulacak müzede sergilenecek. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da mezun olduğu tarihi binadaki müzenin adı 'Milli Mücadele ve Cumhurbaşkanlığı Müzesi' olacak.



DÖ(OE/AAA)